Lélek, stílus, színek: harmóniában kívül-belül

Élet színesben

Élet színesben

Lenvászon, a hőhullámok sztárja

2024. július 31. - CsJudit07

Az idei, melegrekord-döntögető nyáron érdemes újraértelmezni az öltözködésünket, és visszatérni a természetes anyagokhoz, például a lenvászonhoz Több oka is, van, miért ez a legjobb választás a hőhullámok idején.

Légáteresztő, szellős, pillanatok alatt megszárad, tehát akkor sem tartja meg a nedvességet, ha esetleg beleizzadnál. Természetes, minőségi, tartós darabok készülnek belőle, vagyis, egy-egy ilyen ruha hosszú évekig kiszolgál. A klasszikus szabású lenvászon ruhadarabok az "old money", vagyis a csendesen elegáns és minőségi stílusnak is a sarokkövei lehetnek, De hordhatod őket akár nagyon nőcisen, vagy nagyon lazán is. Az irodától a turistabuszig mindenütt jól beválnak. És ha végül széthordanád őket, még mindig ott van az a faktor, hogy a tiszta lenvászon lebomlik, nem terheli évszázadokig a környezetet.. Amúgy sem vagyok híve a "ha nem hordtad egy évig, akkor dobd ki" mantrának, de ez a lenvászon ruhák esetében fokozottan igaz. Annyira alapdarabok, hogy ha egy szezonban valami miatt mégsem kerülnének sorra (bár ezt azért nehéz elhinni), akkor simán elővehetők a következőben. Máris mutatom hozzá az inspirációt.

Kezdeném a sajátommal: az új kedvenc lenvászon nadrágom a bonprix áruház kínálatából származik, a pink cipővel együtt. mert azért a fehér szerelésbe kellett egy feltűnő pont. Azt hiszem, nem kell túlragoznom, hogy egy fehér, bő nadrág mennyire alapdarabja lehet az öltözködésünknek. Kábé mindennel felvehető, a sima fehér pólótól a mintás felsőkig, a bő ingektől a szűk topig.

bonprix_feher02.jpg

Nyaralás Cannes-ban, vagy egy újabb nap az irodában, amikor professzionálisnak kell látszanod, pedig te csak nyaralni szeretnél? Melyikre vennéd fel inkább azt a csíkos inges összeállítást?

 

Ez a ruha is végtelenül elegáns, és egyben azt is bizonyítja, hogy a lenvászonnak nem kell feltétlenül natúr színűnek lennie.

 

Idén nyáron különösen menők a mellényes szettek,

 

... és megint nem csak fehérben és natúrban, hanem akár rózsaszínben is.

 

A nadrág-top kombót is lehet egy szinttel feljebb emelni.

 

Ahogy az elegáns miniruhát is. Nekem ez az erőlködés nélküli elegancia egyik iskolapéldája

 

De persze nem kell mindennek egyszínűnek és letisztultnak lennie, akkor sem, ha lenvászon. Lehet például hímzett, népies is.

 

A bejegyzés végére pedig jöjjön egy oversize, minden megfelelési kényszert elengedő, szuperkényelmes darab.

 

Van kérdésed, gondolatod a cikkel kapcsolatban? Mondd el az Élet színesben Facebook oldalán kommentben, mit gondolsz! Az Instagram-oldalamat pedig napi outfit-inspirációkért érdemes bekövetned!

Játssz a stílusoddal:

Judit

süti beállítások módosítása