Lélek, stílus, színek: harmóniában kívül-belül

Élet színesben

Élet színesben

Lenvászon, a hőhullámok sztárja

2024. július 31. - CsJudit07

Az idei, melegrekord-döntögető nyáron érdemes újraértelmezni az öltözködésünket, és visszatérni a természetes anyagokhoz, például a lenvászonhoz Több oka is, van, miért ez a legjobb választás a hőhullámok idején.

Légáteresztő, szellős, pillanatok alatt megszárad, tehát akkor sem tartja meg a nedvességet, ha esetleg beleizzadnál. Természetes, minőségi, tartós darabok készülnek belőle, vagyis, egy-egy ilyen ruha hosszú évekig kiszolgál. A klasszikus szabású lenvászon ruhadarabok az "old money", vagyis a csendesen elegáns és minőségi stílusnak is a sarokkövei lehetnek, De hordhatod őket akár nagyon nőcisen, vagy nagyon lazán is. Az irodától a turistabuszig mindenütt jól beválnak. És ha végül széthordanád őket, még mindig ott van az a faktor, hogy a tiszta lenvászon lebomlik, nem terheli évszázadokig a környezetet.. Amúgy sem vagyok híve a "ha nem hordtad egy évig, akkor dobd ki" mantrának, de ez a lenvászon ruhák esetében fokozottan igaz. Annyira alapdarabok, hogy ha egy szezonban valami miatt mégsem kerülnének sorra (bár ezt azért nehéz elhinni), akkor simán elővehetők a következőben. Máris mutatom hozzá az inspirációt.

Kezdeném a sajátommal: az új kedvenc lenvászon nadrágom a bonprix áruház kínálatából származik, a pink cipővel együtt. mert azért a fehér szerelésbe kellett egy feltűnő pont. Azt hiszem, nem kell túlragoznom, hogy egy fehér, bő nadrág mennyire alapdarabja lehet az öltözködésünknek. Kábé mindennel felvehető, a sima fehér pólótól a mintás felsőkig, a bő ingektől a szűk topig.

bonprix_feher02.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása