Lélek, stílus, színek: harmóniában kívül-belül

Élet színesben

Élet színesben

Praktikus, kényelmes, nőcis: nyári ruha körkép

2024. május 10. - CsJudit07

(Szponzorált tartalom) Nyaranta vagy barátja vagyok az egyberuháknak. Egy jó nyári ruha egyszerre kényelmes és csinos, fel lehet venni magas sarkúval, lapos szandállal, de akár még tornacipővel is. Nem kell sokat agyalni a szetten, viszont a kiegészítők segítségével kellőképpen változatossá lehet tenni. A legforróbb napokra is vannak megfelelő darabok, de akkor is be lehet vetni őket, ha történetesen hűvösebb van. Máris mutatom a kedvenceimet a bonprix webáruház idei és korábbi darabjai közül.

farmer01_kicsi.jpg

Ünnepélyes és csinos nyári ruha, avagy a mindentudó maxi

A maxiruhákról azt tartják, hogy alacsony nőknek nem valók. Nem osztom ezt a nézőpontot, én sem nőttem túl nagyra, mégis rengeteg maxiruha van a ruhatáramban. Lehet, hogy egy kicsit körültekintőbben kell választani, de simán lehet olyan darabot találni a kínlatban, amelyik egyáltalán nem nyom el, sőt, akár meg is nyújthatja az alakodat. Még a bő, fodros, királylányos szabások között is lehet megfelelő, a lényeg, hogy alapvetően az alkattípusod szerint válassz.

farmer02_kicsi.jpg

Az idei nyár egyik nagy kedvence lesz nálam a bő, kicsit alkalmi jellegű, farmer anyaga miatt mégis sportos, laza darab. A buli kedvéért a fotózáshoz western-csizmát húztam, de tornacipővel, magas sarkúval, nyári szandállal is működik. A válla lehúzható, vagy a helyén hagyható, ízlés szerint. Az anyaga könnyű, így átlagos nyári napokra is megfelel, de azért a 40 fokra már nem biztos, hogy ez a legjobb választás. A smokkolt derékrész karcsít, így szuper homokóra-sziluettet ad.

piros.jpg

A piros maxiruhát viszont kimondottan ezekre a 40 fokos napokra találták ki, annyira szellős az anyaga. Azért lett a kedvencem, mert erőteljesen nyújtja és karcsúsítja az alakot, a mell környékén húzott szabása még egy pici pocit is képes elrejteni. A piros szín pedig a feltűnésről gondoskodik, ebben az árnyalatban nem nagyon lehet meghúzódni a terem szélén.

Olaszos midi

kek03_kicsi.jpg

A másik idei kedvenc nekem kicsit Dolce&Gabbana utánérzés. Az olasz tengerpartot juttatja eszembe - ez a mediterrán csempeminta amúgy is minden nyáron visszatér egy ideje, érdemes kihasználni, hogy divatban van. Kicsit tartottam a ruha szabásától, de nem volt miért. Rugalmas, jól szabott, kellemesen az alakra simul. Az anyaga viszont vastagabb és műszálasabb az átlagnál, szóval a 40 fokos napokra megint nem ez lesz az ideális viselet. Esti koktélozáshoz, tengerparti sétához, bulihoz, kerti partihoz viszont kiváló, és nagyon menő.

3 könnyű mini nyári ruha

sarga01_1.jpg

Ha nagy a meleg, ez a sárga, smokkolt felsőrészű darab lesz a barátom. Pamut, tehát nem kell nagyon izzadni benne, a gumírozott rész pedig épp annyira tartja össze az embert, amennyire kell. Ez is tipikusan az a szabás, amit a magas sarkútól a szandálon át a tornacipőig bármivel fel lehet venni, attól függően, mennyire lesz szaladgálós a napod. Ma már tényleg felesleges csak a nőciskedés kedvéért véresre töretni a lábad egy alkalomhoz nem illő cipővel, ha jövés-menés a program.

sportos.jpg

Ezekre a szaladgálós, ügyintézős, vagy éppen városnézős napokra jó választás ez a teniszpóló jellegű nyári ruha is. Egyenes szabása mindent elrejt, amit el kell, nagyon kényelmes. Ha a városnézésnél ez szempont (márpedig elég sok helyen szempont), takarja a vállat, és nincs az a kényelmes tornacsuka, amit el ne bírna kiegészítőként.Ha túl egyenes lenne neked, egy övvel könnyen csinálhatsz rá derékvonalat.

szines.jpg

Ha pedig hűvösre fordul az idő, akkor jöhet ez a hosszabb ujjú, mégis könnyű anyagú, színes, mintás darab. Tavasszal és ősszel harisnyával, nyáron anélkül. Övvel vagy csak úgy magában, dzsekivel, kardigánnal - elég sok mindent ki lehet hozni belőle. 

Van kérdésed, gondolatod a cikkel kapcsolatban? Mondd el az Élet színesben Facebook oldalán kommentben, mit gondolsz! Az Instagram-oldalamat pedig napi outfit-inspirációkért érdemes bekövetned!

Játssz a stílusoddal:

Judit

süti beállítások módosítása