Lélek, stílus, színek: harmóniában kívül-belül

Élet színesben

Élet színesben

Színes kapszulagardrób nyaraláshoz

2023. július 26. - CsJudit07

A kapszulagardrób jó találmány, de mint annyi minden, ez is személyiségfüggő, az egyszerű hétköznapokon nem való mindenkinek. A blogon írtam is róla, mikor, kinél van létjogosultsága, és kinek nem érdemes vele kísérleteznie. Van viszont olyan helyzet, amikor még annak is jól jön, aki egyébként nem kapszulagardróbos típus. Utazáskor tényleg az a cél, hogy minél kevesebb cuccból oldd meg a napi öltözködést, felkészülve azokra a helyzetekre, amelyek nyaralás közben adódhatnak.

suitcase01.jpg

Laza, sportos, semmi fakszni

A kapszulagardrób, amit összeraktam, egy alapvetően laza, sportos nyaralásra készült, meleg, tengerparti helyre. . Mivel nem szakmai út lebegett a szemem előtt, nincs benne kiskosztüm, és kifejezetten elegáns fogadásra tervezett ruha, tűsarkú sem. A cipők is sportosak, lapos sarkúak, ezek a nyaralások nem feltétlenül a nőciskedésről szólnak. Amivel még számolnék mellé: egy plusz fürdőruha, hálóruha, fehérnemű, strandpapucs, egy-két plusz póló, ha fázós vagy,akkor egy extra pulóver, illetve ha nagyon nem tudod nélkülözni, akkor a bulizáshoz egy nőcisebb cipő. Plusz a szokásos tisztasági csomag, iratok, telefon, napszemüveg. Az egész elfér egy sporttáskában vagy egy kisebb bőröndben.

suitcase02.jpg.

A kapszulagardrób, amelyben a színek a főszereplők

Amihez viszont ragaszkodtam a ruhatár összeállításánál az az, hogy színes és változatos legyen. Szép és letisztult dolog biztonságos, semleges színekből összerakni egy heti ruhatárat, de személy szerint jobban kedvelem a változatosságot. Természetesen a színeket a saját színtípusod árnyalataiból válogasd össze: a lenti adag elsősorban a Tél és az Élénk Tavasz típusoknak jó, de minden színtípusnak megvannak a legjobb színei, ezekből válassz hármat-négyet.

capsule_wardrobe_for_holiday.jpg

Lássuk,mi kerül az útitáskába!

Felsők: 3 póló, két sportosabb és egy elegánsabb, valamint egy fehér ing.

Nadrág, szoknya: egy hosszú, könnyű szoknya, egy farmer és egy rövidnadrág.

Egy fürdőruha és egy hosszú egyberuha.

Cipők:egy tornacipő, és egy espadrilles.

Kiegészítők: egy bőrtáska, egy fülbevaló és egy karkötő.

Nem sok, igaz? De akkor nézzük a variációs lehetőségeket!

Ebéd a strandon: fürdőruha, hosszú szoknya, espadrilles. A fürdőruhára csak felkapod a szoknyát, cipőbe bújsz, és jöhet a pizza vagy a gyros

summer_dinner.jpg

Hosszabb utazás vagy hűvösebb nap: farmer,tornacipő, póló, ing, táska. Kényelmes, a hosszú buszos vagy autóúton sem gyűrődik össze.

travel.jpg

Esti séta, fagyizás: rövidnadrág, nőies felső, espadrilles, fülbevaló. Egy kicsit már nőiesebb, mint a nappali cuccok, de még mindig elég kényelmes a parti sétányon való lófráláshoz.

walk.jpg

Sportos program: rövidnadrág, póló, tornacipő. A fehérneműid között azért legyen egy sportoláshoz is használható melltartó.

sports.jpg

Városnézés: ruha,ing, tornacipő, táska. Az ing befér a táskádba, és bármikor előkaphatod, ha elfelhősödik az idő, vagy komolyabb öltözetet igénylő helyre akarsz bemenni.

sightseeing.jpg

Buli, vacsora: hosszú szoknya, nőiesebb felső, espadrilles, ékszerek. Pont annyira elegáns, amennyire egy nyaraláson elegánsnak kell lenni.

party.jpg

Van kérdésed, gondolatod a cikkel kapcsolatban? Mondd el az Élet színesben Facebook oldalán kommentben, mit gondolsz! Az Instagram-oldalamat pedig napi outfit-inspirációkért érdemes bekövetned!

Játssz a stílusoddal:

Judit

 

Fotók: Unsplash.com, kollázsok: Fashmates

 

süti beállítások módosítása