Lélek, stílus, színek: harmóniában kívül-belül

Élet színesben

Élet színesben

A nyár kedvenc trendje: a madeira hímzés

2022. augusztus 02. - CsJudit07

(Szponzorált tartalom) A nyár és a lenge, fehér ruha fogalmilag összetartozik - az viszont szezonról szezonra változik, hogy a szóban forgó lenge, fehér ruha éppen sima, apró mintás, hímzett vagy épp csipkés. Az utóbbi években a csipkés vonal vitte a prímet, élen a madeira csipkével. Nevezik angol hímzésnek, lyukhímzésnek is, de mivel igazán mesterfokon Madeira szigetén űzik ezt a műfajt, elsősorban madeira néven fut ez a díszítőelem. 

A madeira csipke vagy hímzés az utóbbi években lassan szivárgott be a divatba, hol itt, hol ott bukkant fel: blúzokon, topokon, ruhákon. Idén aztán fogta magát, és mindent elsöpört, gyakorlatilag bármilyen nyári holmin megjelenhet. Első számú felbukkanási helye természetesen a már emlegetett, lenge, fehér nyári ruha, de díszíthet felsőket, szoknyát, nadrágot, sőt, rövidnadrágot is. Már egészen kevés madeira is gondoskodik a romantikus hangulatról, de ezt persze elég sokáig lehet fokozni fodrokkal, masnikkal, puffos ujjakkal és hasonló trükkökkel.

madeira07_kicsi.jpg

Máris mutatom a saját idei kedvenc madeiráimat, amelyeket a Bonprix webáruházból választottam. Elsőként természetesen jöjjön a klasszik fehér, nyári ruha. Bár ez innen nem látszik, a háta közepén masnival lehet szabályozni a bőségét, így bizonyos határok között alakra igazítható. Övvel és öv nélkül is menő, mivel derékban részben gumírozott. Én azért a biztonság kedvéért tettem rá egy övet, nekem azzal az igazi.

madeira02_kicsi.jpg

Annak bizonyságául, hogy már tavasszal is kezdtem ráérezni az idők szavára, mutatok még egy Bonprix felsőt, amit áprilisban szereztem be. Ez a póló egyúttal azt is megmutatja, hogy a madeira nem csak fehérben érvényesül, hanem akár élénk színekkel is párosítható.

madeira05_kicsi.jpg

És akkor jöjjön még pár képnyi inspiráció a nyár tényleg minden kirakatban felbukkanó trendjéhez. Kezdjük mindjárt egy maxiruhával, aminél klasszikusabb nyári darabot el sem igen tudnék képzelni.

 

Ez pedig egy igazi, tengerparti kreáció.

 

De a madeira hímzés nem csak a ruhákon mutat jól, hanem egy rövid topon is. Akár egy sportos nadrággal is párosítható, nekem személy szerint nagyon bejön az ilyen jellegű eklektika.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Roslyn Griner (@howrosdoesit) által megosztott bejegyzés

Kék-fehér mediterrán minta plusz madeira: két nyári szupertrend egyetlen ruhán.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Arlette Crawford (@arlettelovescolor) által megosztott bejegyzés

A türkiz is jól mutat a madeirával.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Roula (@sewcialite_nh) által megosztott bejegyzés

 

Sőt, akár az egészen élénk sárga is tud szuper romantikus lenni ebben a formában.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Arlette Crawford (@arlettelovescolor) által megosztott bejegyzés

Van kérdésed, gondolatod ezzel kapcsolatban? Gyere, beszélgessünk az Élet színesben Facebook-oldalán!

Stílus, tele élettel:

Judit

süti beállítások módosítása