Lélek, stílus, színek: harmóniában kívül-belül

Élet színesben

Élet színesben

Mit vegyek fel karácsonykor? Elegáns és kényelmes outfit-ötletek

2021. december 08. - CsJudit07

Karácsonykor nagyjából két csoportra oszlik az emberiség, legalábbis annak női fele. Az egyik csoport szeret kiöltözni, elvégre meg kell adni a módját az ünnepnek. Ők azok, akik már a céges bulin is flitteres koktélruhába bújnak, otthon pedig tűsarkúban és csillogósban gyújtják meg a csillagszórót, és a párjuknak is kikészítik az öltönyt-nyakkendőt.

A másik csoport inkább a kényelmesre szavaz. Ha nagyon meg akar felelni a társadalmi konvencióknak, akkor húz egy látványosabb felsőt a farmerhez, ha másképp értelmezi a megfelelést, akkor pedig klasszik csúnyapulcsit vesz fel hozzá. Másnap pedig belebújik a karácsonyi leggingsbe, és kényelmesen élvezi, hogy végre vége a készülődésnek, más dolga sincs, mint elmerülni a bejgli-szaloncukor-forrócsoki háromszögben.

karacsonyioutfit_unsplash.jpg

Az a jó hírem van, hogy egyik verzió sem jobb vagy rosszabb a másiknál. Vége már azoknak az időknek, amikor megszólt a világ, ha nem így vagy úgy vagy amúgy karácsonyoztál. Az a legjobb karácsonyi outfit, amiben jól érzed magad, és amit a magadénak érzel.

A magam részéről tökéletesen átérzem azt is, ha valaki végre kiöltözne, hiszen az elmúlt nagyjából két évben nem igazán volt erre alkalmunk. De azt is teljesen meg tudom érteni, ha kábé két év macinaciskodás után valaki képmutatásnak érzi az alkalmi outfitet, és közelebb áll hozzá a csúnyapulcsis-fermeros verzió. Sőt, még azt sem tudom, hogy én magam melyik tábort fogom erősíteni idén karácsonykor. Erős a gyanúm, hogy ez majd az utolsó pillanatban, hangulat szerint fogok dönteni. Az elmúlt években mindkettőre volt már példa, sőt, a kettő között is számtalan variációra.Úgyhogy most igyekszem minden eshetőségre felkészülni, itt a blogon is.

Csillogás és kényelem együtt

 

A flitteres szoknyához sem kell feltétlenül estélyi felső. Egy egyszerű, puha, fehér pulóver, amely a kényelemről gondoskodik az outfitben, remekül megteszi, Így mindkét irányzat, az elegáns és a kényelmes, egyszerre lehet a tiéd.

Egy harisnya, amely mindent megváltoztat

 

Az egyszerű, de nagyszerű ünnepi szettet a piros harisnya emeli meg még egy szinttel. Ettől nem csak karácsonyi hangulatúvá válik, hanem sokkal lazábbá és bohókásabbá is. Igen, észre fogják venni. Mindenki. Ezt azért nem árt előre tisztázni.

Kockás és tüll

 

A tüllszoknyában az a legjobb, hogy egészen extra párosítások alapdarabja is lehet. Most például az idei karácsony slágere, a kockás ing lett a partnere. Egyszerre elegáns, ünnepi, merész és laza.

Csúnyapulcsi for president

 

A karácsonyi csúnyapulcsi mára már alapnak számít. Ez a darab mondjuk nem is kifejezetten csúnya, és ha farmerban szeretnél karácsonyozni, elég felvenni ahhoz, hogy senki ne vonja kétségbe az outfited karácsonyi mivoltát. Neked meg nem kell tűsarkúban feszengeni a vacsorán, tiszta haszon.

Havas hegy, faház, karácsony

 

Van az a karácsony,a melyikről legalább egyszer mindannyian álmodtunk már. A havas hegytetős, kis faházas, hóemberépítős verzió. Na, oda pont ez a szett illik, nem a koktélruha meg a tűsarkú

Kandalló, könyv, hygge

 

És amikor lement a vendégség, és nincs más dolgunk, mint egy könyvvel elterülni a kanapén (opcionálisan sorozatot nézni pattogatott kukoricával), de azért a karácsonyi hangulat még épp a tetőfokon, akkor kell egy puha  karácsonyi leggings a kényelem kedvéért.

Van kérdésed, gondolatod ezzel kapcsolatban? Gyere, beszélgessünk az Élet színesben Facebook-oldalán!

Éljen az önazonos stílus!

Judit

 

Fotó: Unsplash.com, Beágyazások: Pinterest.com

 

süti beállítások módosítása