Lélek, stílus, színek: harmóniában kívül-belül

Élet színesben

Élet színesben

A szín, ami mindenkinek jól áll

2021. november 03. - CsJudit07

Mi ugrik be elsőre, ha azt mondom, univerzális alapszín? A kis fekete ruha? Na, akkor ezt felejtsd is el gyorsan! Az, hogy a fekete mindenkinek jól áll, és nem lehet tévedni vele, az öltözködés egyik legnagyobb mítosza és tévhite. A kontrasztos Tél típusúaknak valóban remek a fekete, de egy halvány, nem túl kontrasztos Nyár típus éveket öregszik, ha az arca közelében viseli.

kek_vezeto_01.jpg

De akkor létezik olyan szín, ami mindenkinek jól áll?

Nehéz olyan árnyalatot találni, amelyik hideg és meleg, világos és sötét, kontrasztos és kevésbé kontrasztos természetes színek mellett ugyanúgy működik. A sötétkék viszont ilyen. Úgyhogy a kis fekete ruha helyett vezessük be inkább a köztudatba a kis sötétkék ruha fogalmát, és legyen a szekrényedben pár alapdarab ebben az árnyalatban.

Egy sötétkék pólóra mindenkinek szüksége van!

(Szponzorált tartalom) Ha csak egy időtálló, univerzális darabot szerzel be ebben a szezonban, akkor az mindenképp egy hosszú ujjú, sötétkék basic póló legyen, amilyen az enyém, a Bonprix kínálatából. Garantálom, hogy nagyon ki fogod használni a télen. Én most két verziót mutatok erre a témára, de valójában számtalan van.

kek_02.jpg

Nyári ruha újraértelmezve

Van, aki nyár végén gondosan elpakolja a nyári ruháit, én inkább azt választottam, hogy télen is hordom egy részüket  - persze úgy, hogy ne kelljen bennük megfagyni. Ennek a Bonprix ruhának az anyaga pont elég vastag ahhoz, hogy alábélelve őszre is jó legyen, de nyáron se fagyj meg benne. Általában nem vagyok híve a duplikációnak, vagyis az azonos stílusú ruhák halmozásának, de ez a fazon és a patchwork-mintája annyira szerelem lett, hogy bár már van egy ilyen ruhám pirosban, most a kéket is be kellett szereznem a szezon végi leárazáson. Simán elfér alatta a basic sötétkék póló és egy vastag harisnya, és máris lehet hűvösebb időben is hordani.

blezer_02.jpg

Amikor egy hangsúlyos darab is elég

A sötétkék, aranymintás, gazdagon díszített blézer szintén első látásra szerelem volt a Bonprix-nél. Brutálisan hangsúlyos darab, farmerral, pólóval sem tompul a hatása. De épp ezért elég, ha alapdarabokat veszel fel hozzá, és hagyod ragyogni. Egy farmer, egy basic póló, lehetőleg a blézer sötétkékjében, és készen is vagy.

Van kérdésed, gondolatod ezzel kapcsolatban? Gyere, beszélgessünk az Élet színesben Facebook-oldalán!

Éljen az önazonos stílus!

Judit

 

Fotó: Pixabay.com, Csiki Judit

süti beállítások módosítása