Lélek, stílus, színek: harmóniában kívül-belül

Élet színesben

Élet színesben

Egy alapszett - három őszi outfit ősz típusoknak

2021. szeptember 29. - CsJudit07

Az üzletek választéka nem csak a fazonok terén alkalmazkodik az évszakokhoz. Bár az aktuális kollekciókban általában bármilyen színtípusú ember megtalálja a legjobb színeit, azért mégiscsak jellemző, hogy tavasszal zömmel a Tavasz típus színei özönlik el az üzleteket, nyáron a Nyár típusok, ősszel az Őszök, télen pedig a Telek örülhetnek a nagy választéknak. Ennek értelmében most az Ősz típusú színektől roskadoznak a polcok, minden tele van kekivel, narancssárgával, a barna mindenféle árnyalatával és olajkékkel.

autumn_outfits_lead.jpg

A szezonhoz alkalmazkodva én is az Ősz típusoknak hoztam pár összeállítást. Azt szeretném megmutatni, hogy egy alapszettet - egy bézs színű szaténblúzt és egy egyenes szárú farmert, amilyenekhez hasonló darabok szinte bárki ruhatárában megtalálhatók - hogyan lehet a három Ősz típus színeinek megfelelően feldobni, úgy, hogy abból az eredeti összeállításnál valami sokkal extrább alakuljon ki. Az a tervem, hogy ugyanez a szett visszaköszön majd egy Tavasz típusoknak szóló hasonló összeállításban is, és a Tél, illetve a Nyár típusok sem maradnak ki a jóból, Az ő alapszettjükben kevésbé meleg árnyalatúra cserélem majd a blúzt, de nekik is hozok majd színtípusra alakított szetteket. És akkor most lássuk az outfiteket!

Lágy Ősz típus: vedd katonásra!

autumn_soft.jpgA Lágy Ősz (Ősz-Nyár) típus finom, természetes, tört színei között sok a biztonságos, semleges szín. Talán ezért is van, hogy a színtípus képviselői közül sokan a biztonsági játékot választják, sokszor viselnek mellényúlás-mentes, klasszikus, semleges árnyalatokat. Ha viszont Lágy Ősz típusként kicsit elkalandoznál ettől a visszafogott vonaltól, akkor a kicsit hangsúlyosabban katonás vonalat is érdemes kipróbálnod. Bár a nagyon harsány árnyalatok nem a te világod, egy erősebb kekit simán megengedhetsz magadnak.A katonás kabát szabása teszi extrává ezt az összeállítást. A hatást tovább fokozza az ugyanilyen árnyalatú táska, és a hangsúlyos aranyszínű ékszerek.

A Lágy Ősz (Ősz-Nyár) típusról itt olvashatsz részletesebben.

Meleg Ősz típus: őszies ragyogás

autumn_warm.jpgA Meleg Ősz (Ősz-Tavasz) típusok megengedhetik maguknak a hangsúlyosan meleg, mégis kicsit élénkebb, vibráló árnyalatokat, amilyen például ez a narancssárga. A klasszikus, bárhová felvehető alapszettből vidám és feltűnő összeállítás lesz a narancssárga blézer, táska és cipő segítségével. Az aranyszínű ékszerek, főként az aszimmetrikus fülbevaló tovább fokozza az extra hatást.

A Meleg Ősz (Ősz-Tavasz) színtípus részletes leírását itt találod.

Sötét Ősz típus: az őszi természet leglátványosabb színei

autumn_deep.jpgA Sötét Ősz (Ősz-Tél) színtípus képviselőinek a hangsúlyos, komoly "drapériaszínek" állnak jól. Nagyon jól mutatnak például az őszi természet legszebb mélybordójában, és a barna hangsúlyos árnyalataiban. Érdemes kihasználni ezt az adottságukat, és nagy felületen is viselni ezeket a színeket, amelyek csodás harmóniát adnak a saját természetes árnyalataikkal.

A Sötét Ősz (Ősz-Tél) színtípusról itt tudhatsz meg többet.

Van kérdésed, gondolatod ezzel kapcsolatban? Gyere, beszélgessünk az Élet színesben Facebook-oldalán!

Legyen színes napod!

Judit

 

Fotó: Pixabay.com, kollázsok: Fashmates.com

süti beállítások módosítása