Lélek, stílus, színek: harmóniában kívül-belül

Élet színesben

Élet színesben

A homokóra alkat: Marylin nyomdokain

2021. április 16. - CsJudit07

A homokóra alkatú nők vitathatatlanul szerencsések. Akár soványak, akár teltebbek, mindenképpen arányos, és harmonikus a testfelépítésük, ráadásul a kollektív tudat nagyjából egyenlőségjelet tesz a homokóra alkat és a nőies test közé. A plus size modellek sorában is sok a telt, mégis homokóra alkatú nő. Ez az az alkattípus, amelynek képviselői kábé bármit felvehetnek. Ennek az alkattípusnak tipikus képviselője volt Marilyn Monroe vékony derekával, és telt melleivel, valamint kerek csípőjével. De ebbe a típusba tartozik Naomi Campbell,  Raquel Welch, és Salma Hayek is.

homokora.jpg

A homokóra alkat jellemzői

A homokóra alkat fő jellemzője, hogy miközben a derék vékony, a váll és a csípő között nincs feltűnő méretbeli különbség, nagyjából egyformán szélesek. Ettől pedig az egész alkat nyer egyfajta arányosságot, harmóniát, amelyben mind a mellet, mind a derékvonalat nyugodtan lehet hangsúlyozni. A homokóra alkatú nőknek általában a fenekük és a csípőjük is formás, ha pedig felszednek egy-két kilót, az arányosan, testszerte rakódik le. Vagyis semelyik testtája nem túlzottan hangsúlyos a többi rovására. Ráadásul ez az a típus is, amelyiknek esetenként kifejezetten jól állnak a plusz kilók.

 

Mit vegyél fel, ha homokóra alkatú vagy?

Ahogy már említettem, a homokóra alkatú nők mázlisták. A homokóra alkat ebből a szempontból jolly joker, nagyjából bármit felvehetnek.

 • Ez az az alkattípus, amelyik bátran hordhat derekat hangsúlyozó ruhákat, akár tapadósakat is, crop topot, shortot, derékben szűkített, esetleg mélyebben dekoltált felsőket. A felsők nyakkivágása lehet kerek, V vagy szív alakú is.
 • A nadrágok közül szintén jók a szűk fazonúak, de a lenge anyagú, palazzo nadrággal sincs semmi gondod. A magas derekú nadrág kifejezetten jól hangsúlyozza karcsú derekadat.
 • A szűk ceruzaszoknyáktól a lapszoknyákon keresztül az A-vonalú szoknyáig szinte minden jól áll neked, a miniszoknyát sem kell kerülnöd. Itt is nyugodtan lehet a magas derekú darabokkal hangsúlyozni a derék vonalát.
 • Ruhákból szintén a derékban szűkített, vagy átlapolós fazon a jó választás, de övvel is ki lehet hangsúlyozni a derekat.
 • A blézerek, kabátok is jó, ha derékban szűkítettek, és nem túlságosan hosszúak. A legjobb, ha derékig vagy csípő tetejéigig érnek. A klasszikus, derékban szűkített, kétsoros gombolású blézer a lehető legjobb üzleti viselet egy homokóra alkatú nőnek.

 

Mit kerülj ezzel az alkattal?

A homokóra alkat számára a szélsőségek az igazán problémásak.Ha ebbe az alkattípusban tartozol, sem elrejtened, sem pedig túlhangsúlyoznod nem érdemes az alakodat, mert az egyik esetben slampos, a másik esetben közönséges lesz a végeredmény. De lássuk tételesen, mi az, amit érdemes inkább elkerülnöd.

 • A bő zsákruhákat, és a szintén bő, egyenes szabású ruhákat.
 • A túl nagy zsebeket, és az eltúlzott méretű mintákat.
 • A durva, vastag anyagokat
 • A denevérujjat, mivel ez is aránytalanná teheti a felsőtestét.
 • A túlburjánzó fodrokat, puffos ujjakat.
 • A túl szűk, nagyon állatmintás, nagyon befűzött, nagyon mini ruhákat, szoknyákat.
 • A túl mély kivágású, közönséges felsőket. Az oké, hogy szinte bármit megtehetsz, de azért nem baj, ha ezt a „bármit” ízléssel teszed. Az egyébként jó adottságaidat sem kell teljes egészében kipakolni a kirakatba. Van az a fokú túlhangsúlyozott nőiesség, ami már munkaruha - de neked vélhetően nem az a foglalkozásod, ahol ilyet kellene viselni.

Van kérdésed, gondolatod ezzel kapcsolatban? Gyere, beszélgessünk az Élet színesben Facebook-oldalán!

Legyen színes napod!

Judit

 

Fotók: Pixabay.com , Pinterest.com

 

süti beállítások módosítása