Lélek, stílus, színek: harmóniában kívül-belül

Élet színesben

Élet színesben

Így öltözz a céges partira!

2022. december 07. - CsJudit07

Akár szereted a céges partikat, akár kierőszakolt, fizetetlen túlórának tartod őket, év végén az esetek többségében illik megjelenni a vállalati rendezvényeken. De hogyan kellene ide felöltözni, hogy se túl- se alul ne öltözd a társaságot? Máris mutatom a szempontokat és az ötleteket.

cegesparti_02.jpg

Korábban már írtam róla, hogy az outfited kiválasztásánál nagyjából 4 szempont érvényesül. Az első a neked legjobban  álló színek és szabások - ha ezzel tisztában vagy,szuper, ha nem, akkor gyere el hozzám szín- és stílustanácsadásra, vagy kérd ezt a karácsonyfa alá a családtól. (A szolgáltatásaim listáját itt találod.)

A másik az időjárás. Tél van, ezen nincs mit ragozni. Ehhez járul, hogy sokszor egyenesen munkából mész a partira. Vagyis már reggel úgy kell öltözni, hogy kihúzd a cuccban az egész napot, és ne legyél estére nagyon lestrapált. Valamilyen módon össze kell hangolni a viszonylagos kényelmet és a szépséget. A legjobb, ha viszel magaddal egy látványosabb váltóharisnyát és egy váltócipőt, ez akkor is megment, ha sáros, esős időben kell eljutnod a tett helyszínére. Napközben pedig mehet a kényelmes csizma, hogy ne feszengj nyolc órán át tűsarkúban. Ha izzadós vagy, akkor a felsődet is lecserélheted buli előtt. Olyat vigyél magaddal, ami nem gyűrődik, mert vasalni viszont aligha lesz lehetőséged az irodában. Ilyenkor jönnek jól többek között a látványosabb, flitteres, csillogó pulóverek, bodyk..

cegesparti01.jpg

A harmadik fontos tényező maga az alkalom. Máshogy kell öltözni egy világcég csillogó-villogó partijára egy előkelő szállodában, mint egy kisvállalkozás családias karácsonyi vacsorájára. Itt akár egészen extrém végleteket is meg lehet élni a kötelező nagyestélyitől a farmer-pulcsiig.

A negyedik és legfontosabb momentum: te magad vagy. Egyrészt az egyéniséged, ha hangulatod - azt csak te tudod, hogy milyen ruha az , amiben az adott időpontban nem feszengsz, és amiben önazonosnak érzed magad. De behoznék ide egy másik szempontot is, mégpedig azt, hogy mit akarsz megmutatni magadból a többieknek. Akár szeretjük, akár nem, a céges buli mindig egyfajta pofavizit is, hiszen normális esetben aligha a főnökséggel buliznál. Szóval ha az irodában a professzionális arcodat mutatod, akkor itt is érdemes fenntartani ezt a képet magadról. Ettől persze nyugodtan légy önmagad (sőt, ez kötelező is, hiszen ki akarna egy hosszabb munkaviszonyban évekig szerepet játszani), de a szebb profilodat told a reflektorfénybe. Vagyis felejtsd el a köldökig kivágottat, a nagyon rövidet, a nagyon vadat. Bulinak buli, de céges. Ezt tartsd szem előtt.

Ennyi elmélet után viszont jöjjön az inspiráció, több stílusban!

Nőiesen profi

 

Az irodai fehér ing és a tüllszoknya találkozása izgalmas és ünnepi hatást kelt. A cipő természetesen csak beltéri szórakozásra alkalmas a jelen időjárási viszonyok között.

Fehér és csillogó

 

Ugyanez a kombináció egy csillogó szoknyával is menő - a fehér-ezüst verzió leginkább a Tél típusoknak.

Arany és bordó

 

A karácsony színei tobzódnak ebben az outfitben, amelyik egyszerre kimondottan ünnepi és nemesen egyszerű.

A bársony varázsa

 

Az outfit lelke a sötétzöld bársonynadrág, amelyik egy alkalmi pulóverrel viselve is estélyi hatású lehet.

Keep it simple

 

Egy klasszikus egyberuhával nehéz nagyot hibázni. A kis fekete leginkább a Tél típusoknak áll jól, a többiek válasszanak valamilyen színtípusukhoz illő színt. Ebben a zöldben például az Ősz típusok lesznek gyönyörűek.

Ha laza a parti

 

Ha nem túl formális az alkalom, akkor egy menő leggings és egy hosszabb, csillogó pulcsi is megteszi.

Van kérdésed, gondolatod a cikkel kapcsolatban? Mondd el az Élet színesben Facebook oldalán kommentben, mit gondolsz! Az Instagram-oldalamat pedig napi outfit-inspirációkért érdemes bekövetned!

Stílus, tele élettel:

Judit

süti beállítások módosítása