Lélek, stílus, színek: harmóniában kívül-belül

Élet színesben

Élet színesben

Jön a ballagás - mit vegyek fel?

2022. június 13. - CsJudit07

Néhány helyen már megtartották, de az általános iskolai ballagások java még csak most jön. Az immáron felnőtt korú nők fejében pedig két gondolat szokta ilyenkor kergetni egymást. Az egyik a "te jó ég, még csak most született és már ballag", a másik pedig az örökbecsű "mit vegyek fel". Az elsőre nekem sincs igazán jó válaszom, mert tényleg nőnek, mint a gomba, de a másikra hoztam egy kis inspirációt a biztonság kedvéért.

ballagasi_ruha.jpg

A klasszikus fekete-fehér

ballagas_01.jpg

A fekete nadrág vagy szoknya és fehér blúz együttese olyan klasszikus, amivel nem lehet nagyot tévedni. Afféle biztonsági játék - de azért illik valamivel megbolondítani, hogy ne fulladjon unalomba a szett. Ezt az apró, de feltűnő részletet itt a piros fülbevaló és cipő képviseli. A vakítóan hófehér ing a tél típusoknak áll jól, a nyár típusoknál inkább a hűvösen törtfehér, míg a tavasz és ősz típusoknak a bézses törtfehér vagy a bézs a legjobb árnyalat. A pirosat is érdemes a saját színtípusodhoz igazítani a meleg paradicsompirostól (tavasz típous) a narancssárgás korallpirosoon (ősz típus) át a hűvös málnafagyi-pirosig (nyár típus). A blúz pedig legalább elöl tűrd be a nadrágba, hogy legyen derékvonalad - de övet is tehetsz rá.

Még egy klasszikus - az iskolakék

ballagas_02.jpg

Hivatalos nevén tengerész-, közkeletű nevén iskolakék. Ez az az árnyalat, amelyik nagyjából mindenkinek jól áll. A fekete-fehér kombinációhoz hasonlóan a kék-fehér is örök klasszikus, egy sima fehér trikóval, és megfelelő kiegészítőkkel is ünnepi lehet. Ezt a szettet a vakítóan fehér trikó és a köves ékszerek jeges összhatása miatt elsősorban a tél típusoknak ajánlom. Némileg melegebb hatású, törtebb fehér felsővel és kevésbé jeges csillogású ékszerekkel az élénk tavaszok (úgyis mint tavasz-tél típusok, ahol ugye a tél hatás is bejátszik) is felvehetik..

Csupa meleg szín

ballagas_03.jpg

Meleg, barátságos földszínek arany ékszerekkel - az ősz típusok legjobb kombinációja. Egy kis bronzos csillogás és a trikó halvány bézs árnyalata gondoskodik róla, hogy ne legyen teljesen monokróm az összhatás.

Ha tavasz, akkor zöld!

ballagas_04.jpg

A tavasz típusok egyik legjobb árnyalata a friss, üde zöld. A nadrág halvány bézs, az ékszereken, a cipőn és a táskán viszont aranyos csillogás köszön vissza, hogy egészen ünnepélyes legyen a szett.

Hűvös ezüst, rózsaszínnel

ballagas_05.jpg

Ami a tavasz típusoknak az arany, az a nyár típusoknak az ezüst - ezt a különleges, halványkékes ezüst árnyalatot a rózsaszín felső és cipő teszi igazán ünnepivé.

 Van kérdésed, gondolatod ezzel kapcsolatban? Gyere, beszélgessünk az Élet színesben Facebook-oldalán!

Stílus, tele élettel:

Judit

süti beállítások módosítása