Lélek, stílus, színek: harmóniában kívül-belül

Élet színesben

Élet színesben

Karácsonyba öltözik a lakás - szuper ötletek dekorációhoz

2021. december 15. - CsJudit07

A lakás valójában előbb öltözik karácsonyi ünneplőbe, mint mi. Nálam ez fokozatosan szokott történni, pár naponta kikerül egy-két dísz, még a karácsonyfát is több napig díszítjük. Nem vagyok az az egy-hétvége-alatt-glédában-a-lakás típus, na - és az a lényeg, hogy ez is önazonos legyen.

karacsonyidekor_03_unsplash.jpg

Ráadásul minden évben alakul a dekor, mindig igyekszem valami újat kitalálni. Most pedig itt, a blogon is összegyűjtöttem pár szimpatikus ötletet, különböző stílusokban, hogy mindenki válogathasson belőle kedve és lelkivilága szerint.

Klasszik Mikulás-házikó a karácsony szerelmeseinek

 

Klasszik angolszász karácsonyi dekor, a nosztalgikus karácsonyok szellemében. Szerintem hihetetlenül cuki, az igazi karácsonyi manók álma.

Let it Snow!

 

Ha kint nincs is hó, bent készülhetnek ilyen csipkés, jeges hópelyhek az ablakra. A Frozen-rajongó kis- és nagylányoknak lesz a kedvence.

Hűvösen hipermenő

 

Aki ezt a karácsonyfát feldíszítette, már tudta, hogy a Pantone egy finom, liláskék (vagy kékeslila?) árnyalatot választott a 2022-es év színének. Az igazi fashionisták mindig egy lépéssel a trendek előtt járnak, ugye...

Barkácsolók karácsonya

 

Az év végi hajtásban nem akarok munkaigényes tippeket adni, de ahol van egy barkácsolni szerető családtag, ott még elkészülhet ez a karácsonyi falu. Már csak a macskát kell lebeszélni róla, hogy ülőkének használja.

Natúr & fehér: szóba jöhet Skandinávia?

 

Skandináv hangulat fehérben és natúrban, havas fenyőkkel, karácsonyi városkával. Ha már nem mentünk idén Svédországba, akkor jöjjön ide Skandinávia.

Holnap délután megcsináljuk?

 

Szintén egy klasszik darab, a húsz perc alatt összerakható típusból. Amennyire egyszerű, annyira kedves és illatos. A narancsszeleteket akár frissen vagy félig szárítva is rá lehet tenni, majd kiszárad, miközben már díszíti a lakást.

Egyszerűen csillogós

 

Nálunk a legtöbb karácsonyon van valami ehhez hasonló: Csak egy nagyobb üvegváza, pár dísz és egy LED-égősor kell hozzá, meg három perc, amíg mindezeket összerakod. Utána pedig csilloghat kedvére.

Van kérdésed, gondolatod ezzel kapcsolatban? Gyere, beszélgessünk az Élet színesben Facebook-oldalán!

Éljen az önazonos stílus!

Judit

 

Fotó: Unsplash.com, Beágyazások: Pinterest.com

süti beállítások módosítása