Lélek, stílus, színek: harmóniában kívül-belül

Élet színesben

Élet színesben

Őszi alapszett nyár típusú nőknek

2021. november 10. - CsJudit07

Az őszi alapszett áthangolásából nem maradnak ki a nyár színtípusú nők sem (és igen, legközelebb a teleknek hozok majd alapszett-változatokat). A tavasz és az ősz típusú nők alapszettjéhez képest annyit változtattam a felálláson, hogy a klasszikus bézs blúzt még klasszikusabb fehér ingre cseréltem, mert a meleg bézs sem a nyár, sem a tél típusúaknak nem áll jól. Ha nyár típusú vagy, és most szereznél be egy ilyen alapdarabot, tudd, hogy a vakít hófehér (pláne a fényes , fehér selyem) inkább a tél típusúaknak áll jól. A nyár típus fehér inge kicsit törtebb fehér, de semmiképp sem bézses árnyalatú.

nyar_tipus.jpgA nyár típus színei ugyanis világosak, hidegek és törtek, vagyis a legjobban a finom, hideg pasztell-árnyalatok állnak nekik. persze nem kell mindig fagyiszínekben járniuk, vannak sötétebb árnyalataik is, de a nagyon élénk és telített színek nem tartoznak a legjobbjaik közé. A farmer viszont általában jól áll nekik. Nézzük, mit tudnak kihozni a különböző nyár típusok a farmer-fehér ing alapszettből.

Világos nyár: elegáns pasztellkékben

autumn_set_light_summer_type.jpg

Nem győzöm eleget mondani, hogy a farmer is lehet elegáns, ha épp arra van szükség. Az alapszetthez ennek szellemében, és a világ nyár típus színeiben gondolkodva egy szürkéskék, elegáns blézert, világoskék bokacsizmát, táskát és ékszereket párosítottam. A világos nyarak a nyári színek közül is a legvilágosabbakat nyerték meg, cserébe viszont megengedhetnek maguknak picit melegebb árnyalatokat is, mondjuk a világos tavaszok palettájából válogatva. De a kifejezetten hideg, szürkéskék is jól áll nekik, mint például ez a blézer. A szett a nyarakhoz gyakran társított klasszikus, letisztult stílust is képviseli.

A világos nyár típusról itt írtam bővebben.

Lágy nyár: füstös lilában

autumn_soft_summer.jpg

A lágy nyár típus világos, hideg és tört színeit kicsit füstös, elmosódott árnyalatok viszik el az ősz típus színeinek irányába. Ők azok, akiknek nagyon jól áll a füstös világoslila, a kekibe hajló menta, és más, olyan finom árnyalatok, amelyek szinte mindenki mást sápasztanának. Ebben a szettben épp ezt használtam ki: a kardigán liláját jól kiegészítik a csizma és a gyűrű zöldes árnyalatai.

A lágy nyár típusról itt olvashatsz.

Hideg nyár: élénkebb árnyalatokban

autumn_set_cool_summer.jpg

A hideg nyár típus engedheti meg magának a nyarak közül a legélénkebb, kicsit a tél típus színei felé hajló árnyalatokat (annyira viszont nem élénkek és kontrasztosak a színei, mint a teleknek). Ezt a sötétkék mintás kardigán jelzi, de azért hogy meg ne feledkezzünk arról, hogy itt mégiscsak egy nyár típusról van szó, a csizmán, a táskán és a fülbevalón visszahoztam a nyár típusok kedvnec rózsaszín árnyalatait. Az ékszerek, ahogy a nyár típusúaknál általában, ezüstszínűek.

A hideg nyár típusról szóló bejegyzést itt találod.

Az alapszett ősz típusokra hangolt változatait itt találod.

Ide kattints, ha a tavasz típusokra hangolt alapszettet szeretnéd látni.

 

Van kérdésed, gondolatod ezzel kapcsolatban? Gyere, beszélgessünk az Élet színesben Facebook-oldalán!

Éljen az önazonos stílus!

Judit

 

Fotó: Unsplash.com, kollázsok: Fashmates.com

süti beállítások módosítása