Lélek, stílus, színek: harmóniában kívül-belül

Élet színesben

Élet színesben

Kíváncsi vagy, hogy zajlik a színtanácsadás? Most megnézheted!

(video)

2020. november 25. - CsJudit07

Többen kérdezték már tőlem, hogy zajlik valójában a színtanácsadás. Arról már írtam egyszer a blogon, miért is fontos ismerni a színtípusodat, de hogy lehet ezt kideríteni?

Nos, most videón is láthatjátok, hogy működik a dolog. Kéky Kira videós újságíró,vlogger barátnőm volt a „tesztalany”, akinek a kamera előtt csináltuk meg a színtípus-elemzését.

szintanacsasdas001.jpg

Mire jó a színtanácsadás, és hogyan szelektáld a ruháidat?

Az első videón arról beszélgettünk, miért is fontos, hogy ismerd a színtípusodat, és mit csinálj a ruhatáraddal, ha nem minden darabja tökéletes. Nem vagyok híve annak, hogy most azonnal dobd ki a fél ruhatárad - inkább ismerkedj meg vele alaposabban, és tartsd meg, ami menthető.Mi az az MMM rendszer, aminek alapján el lehet indulni a szelektálással? Ebben a cikkben részletesen is írtam erről.

 

És most jön a varázslás: így néz ki a színtanácsadás a gyakorlatban

A színtanácsadás tényleges folyamata úgy indul, hogy keresünk egy nagy tükröt, és egy lehetőleg természetes fénnyel jól bevilágított helyet. A vendég felsőtestét letakarom egy fehér textillel, sőt, a haját is lefedem, hogy az esetleges hajfestés, színezés ne zavarjon be az összképbe - mert bizony nagyon be tud!

És innen indul a varázslás. A négy színtípusnak megfelelő kendőket teszek az arca közelébe, ebből pedig egy idő után nagyon látványosan előjön, hogy melyik típus az, amelyiknél felragyog, és melyik az, amelyiknél fura színt ölt, vagy szinte szó szerint megöregszik az arca. A videón egyébként látszik is, hogy a színtanácsadás elején Kira még nem igazán látja a különbséget, viszont ahogy haladunk előre, annál nyilvánvalóbbá válik számára, hogy neki a világos nyár típus színei az igaziak.

És még egészen sok mindenről beszélünk: például arról, hogy mit kell tenni akkor, ha tudod, melyik szín áll jól, de még nem barátkoztál meg vele.  Ebben a cikkben pedig a leggyakoribb kérdéseket is megválaszolom a színtanácsadás kapcsán.

Íme a második videó:

 

Van kérdésed, gondolatod ezzel kapcsolatban? Gyere, beszélgessünk az Élet színesben Facebok-oldalán!

Legyen színes napod!

Judit

 

Fotó: Kéky Kira

 

süti beállítások módosítása