Lélek, stílus, színek: harmóniában kívül-belül

Élet színesben

Élet színesben

Tavasztündér világos, meleg színekben: a meleg tavasz (tavasz-ősz) színtípus

2020. április 08. - CsJudit07

A meleg tavasz (tavasz-ősz) színtípus a tavasz világos, meleg és élénk színei közül a legmelegebb árnyalatokban mutat a legjobban. Természetes színei is a legmelegebbek a tavasz jellegzetes tónusai közül. Arcuk természetes árnyalatai kicsivel több kontrasztot mutatnak, mint a halvány tavasz-nyár típusokéi, de még nem annyira élénkek és kontrasztosak, mint ami a tavasz-telekre jellemző.

meleg_tavasz_nyitokep.jpg

Így fest a meleg tavasz (tavasz-ősz) színtípus

A bőrük, a többi tavasz típushoz hasonlóan világos, és meleg, bézses-barackos árnyalatú, ha lebarnul, meleg mézszínűvé változik. Nem annyira érzékeny és „leégős”, mint a nyár típusok hideg árnyalatú bőre. Hajuk aranyló világos szőke, mézes vagy eperszőke, de akár világos rézvörös is lehet. A szemszínt illetően a meleg kék vagy zöld, türkizes és zöldesbarna mellé felsorakozik a mogyoróbarna – az tehát tévhit, hogy a tavasz típusúak mindig kék vagy zöld szeműek. Ebbe a típusba tartozik például Nicole Kidman vagy Amy Adams.

warm_spring.jpg

A meleg tavasz (tavasz-ősz) színtípus legjobb színei

Tavasz főtípusukból és az őszi irányból egyaránt a meleg színek egyeduralma következik, így a meleg tavasz (tavasz-ősz) típus számára előnytelenek a hűvösebb árnyalatok. A nagyon élénk, világító színek sem az ő világuk. A meleg ősz (ősz-tavasz) palettájáról viszont kölcsönveheti a világosabb, kissé tört felé hajló árnyalatokat. A fekete és az egészen sötét barna és sem igazán jók neki, Semleges színként inkább a világos, bézses, vagy kicsit tört középbarnákat érdemes választania.

02_warm_spring_20.jpg

A meleg tavasz (tavasz-ősz) típusok hajszínében sokszor jelenik meg a vörös valamilyen árnyalata. Ha festett színre vágynak, akkor az arany- és mézszőke mellett erre a vonalra érdemes ráerősíteni melírral vagy festékkel.
A sminkszíneket illetően ismét csak a meleg színekhez érdemes fordulniuk – ezeken belül azonban nyugodtan játszhatnak a zölddel, türkizzel, korallos árnyalatokkal. A fekete szemceruzát és tust nekik is érdemesebb barnára, vagy színesre cserélni. Az arcpír és a rúzs színe a narancsos vörös, korall, barack árnyalatok vonalán haladjon. A hideg színek viszont nagyon elütnek az arcuk eredendően meleg tónusától.

A meleg tavasz (tavasz-ősz) színtípus stílusa

Ebben a típusban a tavaszok finom nőiessége és az ősz típusok természetessége keveredik. A finoman hippis ruhákban például igazi tündérek tudnak lenni. De azon is érdemes dolgozni, hogy ezt a nőiesen romantikus-természetes vonalat, és a meleg tavasz árnyalatait hogyan alakítsuk hozzá a hivatalos, munkahelyi, vagy épp a keményebb, vadócabb stílushoz. Mint sok minden másban, ebben is te vagy a mérce, nem kell beleférned a skatulyákba. Ha szükséges, kérj személyre szabott segítséget ahhoz, hogy az öltözködésed valóban a te egyéniségedet tükrözze.

Van kérdésed, gondolatod ezzel kapcsolatban? Gyere, beszélgessünk az Élet színesben Facebok-oldalán!

Legyen színes napod!

Judit
 

Fotó: Pixabay.com, Judit

süti beállítások módosítása