Lélek, stílus, színek: harmóniában kívül-belül

Élet színesben

Élet színesben

Finom, lágy, nőies: a világos tavasz (tavasz-nyár) színtípus

2020. március 26. - CsJudit07

A világos, meleg és telített színekkel „működő” tavasz típusok legvilágosabbika a tavasz-nyár színtípus. Ahogy a neve is mutatja, ennek a színtípusnak a színei a tavaszi színekből a a nyár típus finomsága, halványsága felé hajlanak el kissé. A tavaszi színek közül a világos tavasz (tavasz-nyár) típusúaknak a legvilágosabbak, leginkább visszafogottak állnak jól.

vilagostavasz01.jpg

Ilyen a világos tavasz (tavasz-nyár) típus külseje

A világos tavasz típusú emberek bőrtónusa mindig világos, barackos, vagy bézses, napsütés hatására világos barna szeplők is jelentkezhetnek a bőrükön. Bár hajlamosak a leégésre, könnyebben barnulnak le, mint bármelyik hideg típus. Hajszínük lehet világos arany- vagy vöröses eperszőke, szemük pedig világos zöld vagy kék. A típus jellegzetes képviselői például Amanda Seyfried vagy Renée Zellweger.

A világos tavasz (tavasz nyár) színtípus legjobb színei

A tavaszi színpaletta legvilágosabb és leginkább visszafogott színei állnak neki a legjobban. Remekül mutatnak például neutrális bézsben, barackszínben, halvány, meleg sárgában, világos türkizben. Az árnyalataik kicsit elmehetnek a világos, törtebb tónusok felé, amelyek a nyár típusok sajátjai. A világos nyarak testvér-palettájáról kölcsönözhetnek pár melegebb színt – a nagyon hideg árnyalatok viszont sápadttá, színtelenné teszik a megjelenésüket, ezért ezzel érdemes vigyázniuk. Jó, ha a sötét és a túlzottan élénk árnyalatokat is kerülik – a fekete, a sötétbarna, az élénk sötétzöld vagy a hideg ciklámen nem állnak jól neki.

vilagos_tavasz_tavasz_nyar.jpg

Ha egy világos tavasz más hajszínt szeretne, akkor inkább világos, aranyos, vöröses árnyalatokat válasszon. A vöröses hajban jól mutat az aranyszőke, a szőkében a világos, rezes melír. Ha barnát szeretne, a nagyon világos, aranyos, mézes halvány barna a jó megoldás.

01_lightspring20.jpg

A sminkszíneik is finomak, alkalmazkodnak a színpalettájukhoz. Az erős, sötét smink nagyon elnyomja a világos tavaszok arcát, így érdemes inkább a világos, finom árnyalatokkal próbálkozniuk. A szemen különösen jobb elkerülni a sötét, kemény tónusokat, és a fekete szemceruza, tus, és szempillaspirál helyett inkább egy finomabb barnát, vagy valamilyen tavaszi színt választani - például halványzöld vagy türkiz szemceruzát. Az arcpír és a rúzs a barackos rózsaszíntől a korallszín árnyalataiig a legjobb. Ez viszont semmiképp nem jelenti azt, hogy színtelennek, unalmasnak kellene lenniük – elvégre a tavasz épp a virágok színpompájáról nevezetes! Némi kreativitással ezekból a világos, finom színekből is izgalmas sminkeket lehet kihozni.

Pár szó a világos tavasz (tavasz-nyár) színtípus stílusáról

A tavasz típusúakat általában romantikus stílusúaknak tartják, ez egészül ki a nyarak időtlen eleganciájával.Ez a klasszikus besorolás - viszont azt is tudjuk, hogy ahány ember, annyiféle lélek, annyiféle stílus. Ha te ennél sokkal erőteljesebb típus vagy lélekben, és úgy érzed, ezek a finom, gyakran neutrális színek visszafognak, semmi nem kötelez rá, hogy romantikusba, klasszikusba bújj. Személyre szabott stílustanácsadással, ami akár online is megvalósítható, azt mutatod meg magadból, amit szeretnél - és úgy játszhatsz a színekkel, hogy a neked legjobban álló árnyalatok ezt támasszák alá. Szóval ne hagyd magad beskatulyázni, és ne hidd el, hogy a színtípusod betesz egy dobozba, amiből nehéz megtalálni a kijáratot. Ez egy játék, amit úgy fordíthatsz a magad javára, ahogy az neked a legjobban esik.

Van kérdésed, gondolatod ezzel kapcsolatban? Gyere, beszélgessünk az Élet színesben Facebok-oldalán!

Legyen színes napod!

Judit
 

Fotó: Pixabay.com

 

süti beállítások módosítása