Lélek, stílus, színek: harmóniában kívül-belül

Élet színesben

Élet színesben

Peach Fuzz, a 2024-es év színe

2024. január 31. - CsJudit07

Kicsit rózsaszínes, kicsit narancsos, kicsit korallos, leginkább barack. „Olyan árnyalatot kerestünk, amely tükrözi az összetartozás iránti veleszületett vágyunkat. Olyan színt választottunk, ami melegséget és modern eleganciát sugároz, ugyanakkor együttérzést áraszt magából. A Peach Fuzz könnyedén ötvözi a fiatalosságot az időtlenséggel”. – mondta Leatrice Eiseman – a Pantone Intézet igazgatója a 2024-es év színének választott finom, puha, nagyon nőies árnyalatról.

peachfuzz_design_02.jpg

Ebben a mostani, kicsit sem könnyű időszakban, amikor az emberek egyre feszültebbek, egyre jobban elszigetelődnek, és egyre inkább buborékba zárják magukat, nem véletlen, hogy az intézet egy olyan árnyalatra szavazott, amely már első látásra is a lágyságot, az összetartozást, a gyengédséget, a törődést sugározza.Napsütéses, kedves, vidám, cseppet sem erőszakos vagy éles. Ugyanakkor több van benne, mint azt gondolnánk. Tökéletes a finom eleganciához, de a fodros romantikában sőt, más stílusokban is otthonosan mozog. A színek terén is sokoldalú, társíthatod könnyű pasztellekkel, de akár egy merészebb color blockingot is bevállalhatsz hozzá.

Arcközelben elsősorban a Tavasz színtípusok fognak neki örülni, de a többi típusnak sem kell lemondania róla. Az Ősz típusúaknak kis felületen mehet az arcuk közelébe, például az ékszereiken vagy a sáljukon. A hideg színtípusúaknak pedig az arctól távol lesz jó. Ha valaki azt mondja, ne párosítsátok hideg színekkel, na ezt évéletlenül se higgyétek el: a halványlilával épp olyan menő, mint a sötétkékkel. Mutatom is a példákat

Tavasz típusúaknak: Peach Fuzz tobzódás

A romantikus verzió: fokozatosan rózsaszínesedő, de még arcközelben sem hűvös árnyalatú selyem, már  a tavaszi-nyári partikra gondolva.

 

Nem túl színpompás, de annál elegánsabb szett, a barack különböző árnyalataiban. A hosszú, egyenes kabát különösen figyelemre méltó.

 

Gyakorlatilag bárhová felvehető kombó a mindennapokra.

 

Ilyen az, amikor egy Tavasz típus nem fél a színektől. És milyen jól teszi!

 

Nyár típusúaknak: bátorságpróba

Avagy hogyan kell diszkréten keverni a meleg és a hideg színeket. Van, aki azt mondja, hogy a kifogástalan elegancia nevében egyáltalán nem kellene keveredniük egy öltözéken belül. Szerintem meg úgy keverd, ahogy neked önazonos, és persze, ahogy a legjobban áll. Ez a szett például úgy finom és elegáns, hogy közben elég bátor is.

Bár a Nyár típusúaknak arcközelben nem a Peach Fuzz a tuti választás, ebben a formában még jó is lehet.

 

A halványlila is tökéletes a barackhoz. Nem győzöm mondani, hogy ne félj a színektől, ne ragaszkodj a semlegesekhez, merj kísérletezni!

 

Ősz típusúaknak: egy kis sötétítés

A barna különböző árnyalatai igazán az Ősz színtípusnak állnak jól, És ezekhez is remekül megy a Peach Fuzz!

 

A rozsdaszín is kiváló kiegészítője lehet.

 

Ha Ősz típusúként valamilyen semleges árnyalatot társítanál hozzá, akkor itt van mindjárt a bézs és a világosbarna.

 

Tél típusúaknak: színpompa

Akármilyen finom és pasztelles is ez az árnyalat, a királykéket és a bordót sem dobja le magáról

 

Semlegesebb verzióban fehérrel is kiváló - ugye tudjátok, hogy a fehér és a fekete a Tél típusoknak áll igazán jól?

 

A klasszikus navy, azaz sötétkék árnyalattal pedig visszatértünk az időtlen elegancia birodalmába.

 

Van kérdésed, gondolatod a cikkel kapcsolatban? Mondd el az Élet színesben Facebook oldalán kommentben, mit gondolsz! Az Instagram-oldalamat pedig napi outfit-inspirációkért érdemes bekövetned!

Játssz a stílusoddal:

Judit

 

süti beállítások módosítása