Lélek, stílus, színek: harmóniában kívül-belül

Élet színesben

Élet színesben

Két ruha, rengeteg variáció

2022. november 09. - CsJudit07

(Szponzorált tartalom) Régi igazság, hogy ha van egy jó alapruhád, akkor minden alkalomra fel tudsz öltözni. Épp ezért ebben a cikkben azt mutatom meg, hányféleképpen kombinálható egy viszonylag univerzális színű és egyszerű szabású ruha. Ezeknek a daraboknak tényleg a kiegészítők adnak személyiséget, vagyis legalább annyiféle változatuk van, ahány más ruhadarabodat, cipődet, táskádat hozzájuk tudod társítani. Természetesen a személyiséged szerint, mert ugye a kiindulópont mindig ott van. Mindkét ruha a Bonprix kollekciójából származik, ott érdemes levadászni őket.

A klasszikus sötétkék ruha

 

kekruha_1.jpg

Akármennyire is szeretem a feltűnő, különleges darabokat, tény, hogy egy ilyen nagyon decens, nagyon letisztult, nagyon úrinős ruhára mindenkinek szüksége van, mert van olyan alkalom, ahol tényleg az egyszerű elegancia a legjobb policy. Ha pedig mégis extrásítanád a dolgot, akkor elképesztő lehetőségek rejlenek benne. Ez a darab egy klasszik sötétkék (ugye emlékszünk még, ez minden színtípusnak jó), térd alá érő ruha. Eredetileg egyenes a szabása, ha ez neked túl zsákszerű (nekem az), akkor tegyél a hátára egy kardigáncsipeszt, vagy egyszerűen viselj hozzá övet. Én ezúttal egy kardigáncsipesszel oldottam meg a dolgot, de az öves verzióban is sok lehetőséget látok.

basic_blue_02.jpg

Ez az összeállítás a "decensen nőies" jelzőt kapta nálam. A nagyon illedelmes vonalakat a ruha és a blézer klasszikus szabása, és a hagyományos tűsarkú cipő képviselik. A rózsaszín viszont gondoskodik arról, hogy ne legyen túl szigorú az összhatás, és nagyon nőiessé is teszi az összképet. A hideg rózsaszín a Nyár típusoknak a legjobb, a Tavaszok iazacos árnyalatokban gondolkodjanak.

basic_blue_03.jpg

A sötétkék ruha és a zöld kiegészítők összképe egyrészt visz az egészbe egy kevés color blocking hatást, másrészt viszont kellőképpen komoly üzletasszonyt varázsol a viselőjéből. Ez a zöld inkább a Tavasz típusoké, de minden évszaktípusnak megvan a saját zöldje.

basic_blue_04.jpg

Ez a nagyon fényes, diszkókirálynős ezüst cucc már kicsit merészebb, ráadásul nem is áll jól mindenkinek. Ez a hideg. fényes csillogás a Tél típusoké. Ugyanakkor remekül illusztrálja, hogy még ezt a végtelenül udvarias ruhát is mennyire fel lehet dobni, ha épp merész kedvedben vagy.

A kényelmes kötött ruha

 

kotottruha.jpg

Ha tél, akkor kötött ruha. Kényelmes, puha, meleg, és nőies, szóval minden indok adott, hogy beszerezz egyet. Persze meg kell válogatni, milyet, mert amilyen egyszerű darabról van szó, annyira sokszor rontják el a tervezők, de ez a bézses árnyalatú. puha darab a Bonprix-től nekem telitalálatnak bizonyult. A hideg színtípusok viszont jobb, ha inkább egy hideg világoskékre vagy fehérre szavaznak a bézs helyett. Szerencsére óriási a választék, ahogy a ruhában rejlő ötletek és variációk száma is.

knit_dress_02.jpg

A meleg színtípusok például egy erős narancsszínnel adhatnak melegséget és élénkséget a bézs ruhának. Sportos, egyszerű, mégis feltűnő összeállítás a mindennapokra. Akinek nem jók az ennyire élénk színek, annak egy törtebb narancsos árnyalattal érdemes játszania.

knit_dress_01.jpg

Klasszikus, kényelmes, puha - amikor rohansz, ügyet intézel, és épp semmi kedved a feltűnéshez, inkább valami jól bevált, semleges összeállításra vágysz. Meleg színtípusok természetesen előnyben. a hideg színtípusok képviselői fehérrel és szürkével érik el ugyanezt a hatást.

knit_dress_03.jpg

Ez pedig a hideg színtípusok kedvenc kötöttruhás összeállítása hideg világoskékkel . Ragyog, mint a tél, és azt is bemutatja, hogy bár a kötött ruha alapvetően egy laza hétköznapi darab, azért simán lehet a része egy rendkívül elegáns összeállításnak. A bézses árnyalatú ruha helyett természetesen egy hideg színtípusnak jobb a fehér, esetleg a hideg halványkék.

A Zöldsaláta blog legutóbbi bejegyzésében szintén két univerzális, jól variálható darabot mutatok - ha farmeros ötletekre vágysz, kattints a bejegyzésre!

Van kérdésed, gondolatod a cikkel kapcsolatban? Mondd el az Élet színesben Facebook oldalán kommentben, mit gondolsz! Az Instagram-oldalamat pedig napi outfit-inspirációkért érdemes bekövetned!

Stílus, tele élettel:

Judit

süti beállítások módosítása