Lélek, stílus, színek: harmóniában kívül-belül

Élet színesben

Élet színesben

A merészség ezer arca

2022. július 20. - CsJudit07

A blog Facebook-oldalán (ha még nem követed, akkor légy szíves, máris kattints, ott jönnek minden nap az inspiráció-szeletkék) egész héten arról folyik a diskurzus, hogyan tologathatjuk mindig kicsit kijjebb a határainkat a stílusunkban, és ezzel együtt a lelkünkben is. Tudod, az a fajta játék és kísérletezés, amit csinálsz egyik napról a másikra, különösebb megerőltetés nélkül, és egyszer csak visszanézel, és meglepődsz, milyen messzire is jutottál az eredeti állapottól.

outfit.jpg

Igen ám, de ha azt mondom, hogy „merészség”, akkor mindenkinek az jut eszébe elsőként, hogy felveszünk valami teljesen életidegen kreációt, és feszengünk benne. Még rosszabb esetben az, hogy mindent kiteszünk a kirakatba, azt is, amit nem kéne, mert az szexis (most szólok, nem az!)

Pedig a merészség nem ez, hanem legalább annyi arca van, ahány ember. Nagyon függ attól, hol vagy most, mert onnan indul a kísérletezés. Onnan indul az első lépés. Amit mindenképp érdemes megtenni, már csak a kaland kedvéért is. Aztán ránézni, hogy vagy egy lépéssel a komfortzónádon kívül. Milyen hiedelmek, szabályok akadályoznak? Mi segít? Akarsz-e tovább menni? vagy inkább visszafelé lépnél egyet? Esetleg oldalra, egy másik irányban? Yoda mesternek nem volt igaza, próbálkozni igenis szabad, sőt, kötelező!

De akkor most nem is dumálok tovább, inkább mutatok pár inspiráló példát arra, hol, hogyan is érdemes elkezdeni ezt az egészet.

Például azzal, ha a teljesen szokványos szetthez „fókusztpontként” felveszel egy látványos kiegészítőt, amilyen például ez a táska. (Nem kell a túlzást is túlzásba vinni, egyetlen szemvonzó látványos darab elég.)

Egy nagyobb ékszer is elindíthat az úton, különösen, ha eddig csak letisztult, finom darabokat hordtál.

 

Egy hangsúlyos, látványosabb felső is magára vonzza a tekinteteket (figyeled, hogy még mindig csak a fehér blúznál járunk?).

 

De a színekkel is elkezdhetsz játszani. Arcközelben jobban jársz a színtípusodnak megfelelő árnyalatokkal – nem azért, mert ez a szabály, hanem azért, mert frissebbnek, fiatalosabbnak fogsz tűnni tőlük. A többi régióban viszont elkalandozhatsz a saját palettádtól. Maradhatsz a pasztelleknél, de akár egészen vad kombinációkat is kitalálhatsz.

 

Játszhatsz a mintákkal is, különösen, ha eddig nem a te tereped volt a nagy minta.

 

Az is lehet merészség, ha eltérsz a korosztályod számára kijelölt sztenderdektől (Ha már itt tartunk, ki jelölte ki őket, és milyen alapon?)

 

Vagy éppen párosíthatsz két teljesen egymástól eltérő irányzatot.

 

És egyszer csak eljutsz oda, hogy az egész összképen átsüt a saját lelkivilágod, a saját harmóniád. Na, akkor lesz igazán jó a tükörbe nézni. Mert a legelső benyomást mindig önmagadban kelted!

 

Van kérdésed, gondolatod ezzel kapcsolatban? Gyere, beszélgessünk az Élet színesben Facebook-oldalán!

Stílus, tele élettel:

Judit

süti beállítások módosítása