Lélek, stílus, színek: harmóniában kívül-belül

Élet színesben

Élet színesben

Így viseld az ősz sztárdarabjait!

2021. szeptember 22. - CsJudit07

Lehetne azon vitatkozni, hogy a járvány és a bezártság milyen trendeknek nyitott utat: vajon "a boltba is kicsípem magam" vonal az erősebb a macinacis hónapok után, vagy inkább a kényelmes, amelyik a home office után egyre kevésbé hajlandó elegánsban feszíteni. Mindegyikre van példa, hozok is majd a közeljövőben, de most két olyan darabot mutatok, amelyek az ősz vitathatatlan sztárjai lesznek, és inkább a kényelmes, laza divat sorait erősítik. Rég nem láttuk őket, de most előkerülhetnek végre a szekrény mélyéről (ezért mondom, hogy nem kell mindent kidobni, amit egy éve nem hordtál, csak ésszel kell vásárolni).

farmer_01_unsplash.jpg

Visszatér egy nagy klasszikus: a mellény

A praktikus mellények idén ősszel reneszánszukat élik, legyen szó akár a 70-es éveket idéző, mintás, kötött darabokról, akár a derékban szűkített, kimondottan üzletasszonyos megjelenést kölcsönző darabokról. Arra azonban érdemes vigyázni, hogy a mellény alaposan eltolhatja a tested arányait, akár jó, akár rossz irányba.

 

Egy vastagabb, kötött mellény mindig szélesíti, néha egészen doboz-szerűvé teszi a felsőtestet. Ezzel akkor érdemes játszani, ha egyébként az alsó testfeled hangsúlyos, és ráfér némi feltűnés a felsőtestedre. A körte alkatúaknak a hosszabb, elöl nyitott mellény is nagyon jól áll, az egyenes alkatúak pedig jó, ha ugyanezt övvel kombinálják, hogy ne hangsúlyozzák még jobban az egyenes vonalaikat. Nekik nagyon jó a derékban erősen karcsúsitott mellényfazon is.

 

 

Ha egy hangsúlyos mellényt választasz, jó, ha e köré építed az egész öltözéket. A többi ruhadarab legyen viszonylag letisztult, egyszerű darab, fehér ing, hosszú ujjú, basic póló, farmer, szövetnadrág. A mellény színe mindenképp illeszkedjen a színtípusodhoz, mivel az arcod közelében fog nagy felületet elfoglalni.

melleny_03.jpg

A kényelmes farmeroké a szezon!

Idén nem a skinny fazonoké lesz a terep, inkább a bővebb fazonok: az egyenes szárú, a bootcut és a boyfriend fazonok lesznek menők. Bár sokéig a sötétebb farmerek számítottak elegánsnak, most visszatér a koptatott. Persze azért a munkahelyre még mindig jobb választás a sötét (már ha a dresscode egyáltalán megengedi a farmert).

 

A körte alkatúaknak, akiknek a csípőjük a leghangsúlyosabb pontjuk, nem ajánlottak a csípőnadrágok. A hasra hízó alma alkatúaknak sem a csípőfazon a legjobb választás, de a nagyon magas derekú nadrágokat is hagyják inkább a boltban. A legjobb egy középmagas, normál állású derékmegoldás. A vállban erős, fordított háromszög alkatúaknak a legjobb a megint divatba jövő trapézfarmer, különösen akkor, ha a magasságuk is megvan hozzá. Az alacsonyabbak válasszák inkább a kicsit visszafogottabb bootcut szabást. Ha pedig egészen biztosra akarsz menni, az egyenes szabású farmerrel tudsz a legkevésbé mellényúlni.

 

Elegánsabb alkalmakra válassz egy sötétebb darabot, vagy ha a trenddel is haladni szeretnél, akkor egy középkék, egyenletes színűt, ami nincs megszaggatva vagy foltokban kikoptatva. A férfiasabb fazonokat, például a bootcut-ot, az egyenes szabásút vagy a boyfriend farmert nőies felsőkkel hozhatod egyensúlyba. Ha pedig a divatba vissza-visszatérő trapézfarmert választod, néha egészen hippis megjelenésig is elmehetsz.

farmer_03.jpg

Kerülj harmóniába kívül-belül!

Azt azonban nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy minden divatirányzat akkor áll neked a legjobban, ha önazonos vagy benne, és valóban téged lát, aki szemügyre vesz, nem pedig egy szerepet. Az önazonosság lényegében a külső és belső harmóniájának megtalálása. Self-care mentorként és life coachként, valamint szín- és stílustanácsadóként is tudlak ebben segíteni, de van, amikor mélyebbre kell menni, és szükség van egy pszichológus segítségére. Ezért fogtunk most össze Ajibola Rita Wanda pszichológussal, család- és párterapeutával. Egy olyan, exkluzív csomagot állítottunk össze, amelyben Wanda a lelki megújulásodat segíti, én pedig az önazonos stílusod megtalálásában támogatlak.Ez a kedvező árú, exkluzív, online lehetőség több bónusszal csak szeptember 23.-án éjfélig elérhető. Itt találsz meg róla minden információt.

Van kérdésed, gondolatod ezzel kapcsolatban? Gyere, beszélgessünk az Élet színesben Facebook-oldalán!

Legyen színes napod!

Judit

 

Fotó: Unsplash.com, beágyazások: Pinterest.com, kollázsok: Fashmates.com

süti beállítások módosítása