Lélek, stílus, színek: harmóniában kívül-belül

Élet színesben

Élet színesben

Alma alkat: a leggyakoribb molett alkattípus

2021. március 24. - CsJudit07

Bár a címben azt írtam, hogy az alma alkat a molettek között a leggyakoribb, máris kijavítom magam: ehhez az alkattípushoz nem kell feltétlenül plus size-nak lenni. Az ugyan tény, hogy sok alma alkatú hölgy nem kifejezetten vékony, de nem lehet feltétlen egyenlőségjelet tenni az alma alkat és a plus size között. Vannak vékony nők is szép számmal ebben az alkattípusban.

alma_alkat_02.jpg

Az alma alkat jellegzetessége, hogy a felesleg általában a has tájékára rakódik le. Sok eredetileg körte alkatú nő tapasztalja meg a menopauza környékén, illetve az után, hogy a fenék és a comb helyett a hasára kezd hízni, épp ezért elkezdi az alma alkat jellegzetességeit mutatni.

De hogy is néz ki az alma alkat?

Erre az alkattípusra jellemző, hogy a súlya nagy része a köldök környékén, illetve afelett helyezkedik el. Általában hasra hízik, szélesebb a válla, nagyobb a melle. A derékvonala viszont épp ezért nem hangsúlyos, a feneke lapos. A lábai azonban általában szépek, hangsúlyozásra érdemesek. Alma alkatú híresség például Drew Barrymore (bizonyítva, hogy vékony nők is lehetnek alma alkatúak), Sigourney Weaver vagy Tóth Vera.

 

Mit vegyél fel, ha alma alkatú vagy?

Az alma alkatnál az a cél, hogy a hangsúlyt kissé levegyük a felsőtestről és a hasról, miközben optikailag karcsúsítjuk a derekat. A lábakat, a karokat, és a szép dekoltázst viszont nyugodtan lehet hangsúlyozni.

  • A nagyobb mellek miatt különösen fontos az ideális melltartó megtalálása. A felsőrészek nyugodtan lehetnek mélyebb – persze nem közönségesen mély – kivágásúak. A könnyű anyagok, a has tájékán ráncolt, a pocakot elrejtő felsők különösen jók ennek a típusnak. A hosszabb felsők, tunikák, a hosszanti minták is karcsúsítanak.
  • A laposabb feneket jól korrigálja a hátsó zsebes vagy a push-up farmer, az alakot pedig az egyenes szárú, vagy lefelé bővülő szárú nadrág hozza egyensúlyba. A szoknyák közül az egyenes ceruzaszoknya, az A-vonalú szoknya lehet megfelelő. A nadrágok, szoknyák nyugodtan lehetnek mintásak vagy élénk színűek, hogy az eddig hangsúlytalan alsótestre vigyék a figyelmet, így teremtve meg az alak egyensúlyát.
  • A csinos lábat jól hangsúlyozza a magas sarkú cipő és a színes harisnya.
  • A blézerek és kabátok lehetőség szerint legyenek hosszabbak, de legfeljebb térdig érők, és derékban karcsúsítottak. A V-kivágású blézerek különösen előnyösek, a hatásukat egy szép, színes sál is tovább fokozhatja.

 

Ezt kerüld el:

Az alma alkatúaknak érdemes a dekoltázs kivételével levenni a figyelmet a felsőtestükről, és a széles vállat sem kell tovább hangsúlyozniuk. Épp ezért a következőket kell kerülniük:

  • A formátlan zsákruhákat, a túl széles, bő pólókat – azért, mert van rajtad pár kiló plusz, még nem kell zsákot húznod magadra.
  • Ennek ellentéte, a testhez tapadó, feszes póló és ruha sem túl előnyös az alma alkat számára.
  • A magas nyakú, garbós felsőrészeket, különösen az ujjatlan garbót, ami a sokszor vastag kart és a nagy mellet növeli még tovább optikailag.
  • A túldíszített, fényes, fémes, flitteres, fodros, nagymintás felsőket.
  • A csípőnadrágot, és a nagyon magas derekú nadrágot.
  • A fodros szoknyát.

Van kérdésed, gondolatod ezzel kapcsolatban? Gyere, beszélgessünk az Élet színesben Facebook-oldalán!

Legyen színes napod!

Judit

 

Fotók: Pixabay.com, Pinterest.com

 

süti beállítások módosítása