Lélek, stílus, színek: harmóniában kívül-belül

Élet színesben

Élet színesben

Az igazi Hófehérke: a hideg tél (tél-nyár) színtípus

2021. január 20. - CsJudit07

A hideg tél (tél nyár) színtípus képviselői olyanok, mint Hófehérke: hideg és erőteljes téli színeiket kicsit tompítják a nyár szintén hideg, ám pasztellesebb árnyalatai. Ettől pedig igazán arisztokratikussá és hűvössé válnak, de ha akarják, kitör belőlük a drámai egyéniség. Színeik összhatása hideg, tiszta és telített, elegáns.

hideg-tel.jpg

Ilyen a hideg tél (tél-nyár) színtípus külseje

Tényleg olyan, mint Hófehérke: a legtöbbször sötét haj, hideg árnyalatú, fehér bőr és vérvörös ajkak, ezek pedig erőteljes, drámai kontrasztot adnak egymással. A hideg tél (tél-nyár) színtípus képviselőnek haja általában sötét: a hamvas közép- illetve sötétbarnától egészen a szinte kékesfeketéig terjed. Amikor őszülni kezdenek, előbb „mákos” hatásúba, majd egészen ezüstös, hideg-őszesbe vált a hajuk. A bőrtónusuk hideg, világos, mégsem égnek le túl könnyen, inkább lebarnulnak. A szemszínük a legtöbbször jeges kék, hideg szürkéskék, szürkészöld, esetleg mély,, hűvösebb barna. A hideg tél (tél-nyár) típus ismert képviselői például Liv Tyler vagy Jennifer Connelly.

hideg_tel_tel_nayr.jpg

A hideg tél (tél-nyár) színtípus legjobb színei

A hideg tél (tél-nyár) színtípus legjobb színei kifejezetten hidegek, viszont kicsivel kevésbé élénkek, mint a tél-tavasz típus árnyalatai – ez a nyár kissé tört hatásának eredménye.  A közepesen sötét árnyalatok (ezekből a testvérpalettáról, a hideg nyár, azaz nyár-tél színtípus színeiből is meríthetnek egy keveset) jobban állnak nekik, mint a kifejezetten sötétek, de például a feketét nagyon jól tudják viselni. A meleg és a világos pasztell árnyalatok, a korallos-barackos tónusok viszont nagyon furcsán mutatnak rajtuk.

A hajuk általában sötét, a hideg telek között nagyon ritka a szőke, még a jeges szőke is. Inkább csak akkor világosodik ki a hajuk, amikor őszülni kezdenek. Az ezüstös ősz haj viszont remekül áll nekik, tökéletes összhangban van hideg, távolságtartó szépségükkel.

A smink terén kicsit törtebbek az árnyalataik, mint a tél-tavaszok színei, de az élénkségről nem kell feltétlenül lemondaniuk. A meleg rányalatok viszont teljesen disszonánsak a sminkjükben, a bronzpúder például jobb, ha kikerül a sminkes dobozukból.

11_cool_winter_ok.jpg

A hideg tél (tél-nyár) színtípus stílusa

A tél típusúakban a színeik kontrasztja miatt mindig van egy kis drámaiság, míg a nyár típus általában visszafogott. Ha ez még hideg árnyalatokkal is párosul, akkor máris kész a jeges hegycsúcson álló Hókirálynő. Persze ebben is van mozgástér, egyáltalán nem kell sem a természetességről, sem a finom romantikáról lemondani – csak önmagadhoz kell igazítani őket. Hogy mi a titka? Az, hogy ismered a színeidet, és magadat is. Az önismeret a külsőd megtervezésekor is csodákra képes!

Van kérdésed, gondolatod ezzel kapcsolatban? Gyere, beszélgessünk az Élet színesben Facebok-oldalán!

Legyen színes napod!

Judit

 

Fotók: Pixabay.com, Judit

süti beállítások módosítása