Lélek, stílus, színek: harmóniában kívül-belül

Élet színesben

Élet színesben

Katonásan természetes: a lágy ősz (ősz-nyár) színtípus

2020. október 15. - CsJudit07

Az ősz típuson belül a lágy ősz (ősz-nyár) színtípus képviseli a legtörtebb árnyalatokat: mind az őszi alaptípusból, mint az ezt hangsúlyozó, erősítő nyári hatásból ez következik. Az eredmény: füstös, tört, közepesen sötét színek, egyszerre kicsit katonásan és természetesen.

lagyosz.jpg

Így fest a lágy ősz (ősz-nyár) színtípus

Bár az ősz típus általában meleg árnyalatú, ennél a típusnál a hajszín kicsit a nyár felé hajlik, így lehet közepes tónusú, vagy sötétebb hamvas szőke, bézses szőke vagy világosabb barna. Egy kis vöröses fény előfordulhat, de a hamvasabb árnyalatok is jellemzőek. Az összhatás, bár alapvetően meleg, kissé hűvösbe hajlik.

A lágy ősz (ősz-nyár) színtípus bőrszíne általában világos, bézses, ha pedig sötétebb árnyalatú, akkor olívás, vagy  a tejeskávéhoz hasonló. Itt is jellemző, hogy az alapvetően meleg árnyalatok kicsit a hűvös felé hajlanak. A szemszín is szürkés – szürkéskék, szürkésbarna, szürkészöld, vagy a barna melegebb, zöld felé hajló tónusai. A lágy ősz (ősz-nyár) színtípus jellegzetes képviselője például Toni Colette, vagy Gigi Hadid.

lagy-osz_osz-nyar.jpg

A lágy ősz (ősz-nyár) színtípus legjobb színei

A meleg és hideg árnyalatokat, valamint a tört színeket egyesítő színtípusokra, így a lágy nyarakra és a lágy őszökre egyaránt jellemző a tompa, kissé füstös színhatás. A lágy nyárnál mindez elsősorban hideg színekre korlátozódott, míg a lágy ősz (ősz-nyár) színtípus legjobb színei a meleg, tört és közepesen sötét árnyalatok, például a hűvös khaki, a tompa, hűvösebb barnák és bézsek, a téglavörösbe hajló narancsos árnyalatok, esetleg a nyári palettáról kölcsönzött, tört, türkizes vagy rózsaszínes árnyalatok. Amit viszont kerülnie kell, az a fekete, amely túl sötét lenne neki, a túlságosan élénk, direkt színek, valamint a kifejezetten hideg árnyalatok.

A hajszínek terén el lehet menni egy kicsit a hamvas árnyalatok felé, de mindenképpen érdemes a lágy tónusok mellett maradniuk. Remek hajszínválasztás lehet számukra például a mogyoróbarna, a sötétszőke, de akár a rézszőke árnyalatok, vagy ezekkel készült melír is. A sminkszínekben is érvényesül a meleg és a tört árnyalatok egyeduralma: a szemen nagyon jól mutatnak a füstös türkizek, kissé hamvas barnák, a khaki, míg a szájon a füstös barack és korall árnyalatok. Érdemes kicsit játszaniuk a meleg és a hideg egyensúlyával, és kikísérletezni azt a törtséget, azt az egyensúlyt, ami számukra a lehető legjobb.

08soft_autumn_osz_nyar.jpg

A lágy ősz (ősz-nyár) színtípus stílusa

Az ősz természetes stílusjegyeit ebben a színtípusban a nyár időtlen eleganciája fűszerezi, a színei pedig adnak ennek a típusnak egyfajta katonás letisztultságot. A kérdés már csak az, hogy te közel érzed-e magadhoz ebből valamelyiket, vagy inkább valami egészen más stílussal kísérleteznél? Ne feledd, mindent lehet!

Van kérdésed, gondolatod ezzel kapcsolatban? Gyere, beszélgessünk az Élet színesben Facebok-oldalán!

Legyen színes napod!

Judit

 

Fotók: Pixabay.com, Judit

süti beállítások módosítása