Lélek, stílus, színek: harmóniában kívül-belül

Élet színesben

Élet színesben

Erdei tündér akcióban: a meleg ősz (ősz-tavasz) színtípus

2020. július 08. - CsJudit07

Az őszi évszaktípusok alapvetően a sötét színekkel jól működő évszaktípusok közé tartoznak. A meleg ősz esetében az ősz természetközeli, sötét, meleg és tört árnyalatait a tavasz világos és élénk színei lágyítják és világosítják. A meleg ősz típusúak természetesen meleg és aranyló színei finomak és ragyogóak.

melegosz.jpg

Ezt látja a meleg ősz (ősz-tavasz) színtípus a tükörben

Azok a világos, természetesen vörös hajú hölgyek, akiknek haj- és bőrszínét a legtöbb nő irigyli, általában a meleg ősz (ősz-tavasz) színtípus képviselői. Ilyen klasszikus vöröses, világos barna, aranyló vörös vagy aranyos világos barna hajuk csak nekik van, de a vöröses szőke sötétebb árnyalatai is megjelennek ebben a színtípusban.

A bőrük is meleg árnyalatú, viszonylag világos vagy közepes árnyalatú, meleg tónusú bézs. A szem is meleg árnyalatokban játszik, ha kék, akkor türkizes vagy zöldes, kicsit sötétebb, mint a tavasz típusúak szemszíne, de lehet aranyos mogyoróbarna, vagy zöldes barna is. Ehhez a színtípushoz tartozik többek között Susan Sarandon, Jessica Chastain vagy Lindsay Lohan.

meleg_osz_osz_tavasz.jpg

A meleg ősz (ősz-tavasz) színtípus legjobb színei

A sötét, meleg és természetes, kissé tört őszi színek közül a meleg ősz (ősz-tavasz) színtípus nyerte meg a legvilágosabb palettát. Ez az a színvilág, amit néha „erdei tündérnek” is szoktam hívni, annyira finom, természetes árnyalatok vannak benne: mohazöldek, tört narancsszínek, halványbarnák. A tavaszi palettáról a tavasz sötétebb zöldjeit, narancsait veheti kölcsön, de a hideg árnyalatokat, a nagyon élénk, tiszta színeket, és a feketét érdemes elkerülnie.

A hajszínek közül is a meleg és viszonylag világos őszi árnyalatok állnak jól nekik: a nem túl sötét, aranyló vagy vöröses barnák, és a halvány, vagy közepes, szintén kissé aranyló tónusú vörösek. A szerencsésebbek a természettől eleve megkapják az aranylóan vöröses színvilágot, így nem is igen gondolnak hajfestésre.

A meleg ősz (ősz-tavasz) színtípus képviselőinek a sminkszínekben is érdemes a világos vagy legfeljebb közepesen sötét, tört és meleg árnyalatokból választaniuk: a khaki, a zöldeskék, az aranyló bronzbarna például remek szemfesték- vagy szemkontúrszín, míg a fekete nem nekik való. A rúzsuk és az arcpírjuk is a meleg korrallok, vagy bronzos-barnás árnyalatok közül kerüljön ki, a hideg rózsaszín furcsán hat a hangsúlyosan meleg összhatású arcon.

07warm_autumn_corr.jpg

A meleg ősz (ősz-tavasz) színtípus stílusa

Az ősz-tavasz színtípusú nők az ősz természetességét a tavasz romantikájával vegyítik. Nem véletlenül keltik elsőre egy erdei tündér képzetét. Ám mivel a katonás, szafaris és semleges, meleg színek is jól állnak nekik, öltözhetnek letisztult, klasszikus darabokba, és lehetnek akár bevállalósan vagányak is.

Van kérdésed, gondolatod ezzel kapcsolatban? Gyere, beszélgessünk az Élet színesben Facebok-oldalán!

Legyen színes napod!

Judit

 

Fotók: Pixabay.com, Judit

süti beállítások módosítása