Lélek, stílus, színek: harmóniában kívül-belül

Élet színesben

Élet színesben

Világos és hideg: a hideg nyár (nyár-tél) színtípus

2020. június 17. - CsJudit07

A nyár világos, hideg színeit ennél a színtípusnál a tél hideg és élénk színei hangsúlyozzák. Épp ezért a hideg nyár (nyár-tél) színtípus a többi nyárnál valamivel élénkebb árnyalatokat engedhet meg magának, ám a meleg színek nagyon távol állnak tőle, hiszen mind az alaptípusa, mind pedig a kiegészítő színtípusa hideg.

levendula.jpg

Így fest a hideg nyár (nyár-tél) színtípus

A hideg nyár (nyár-tél) színtípus első látásra is feltűnő tulajdonsága, hogy bár a természetes színei a nyár típusúakra jellemzően visszafogottabbak és világosak, az arcán kicsivel kontrasztosabbak a színek, mint a többi nyár típusén. Elegáns, hűvös megjelenésűek, bőrük a hideg porcelán, vagy a rózsás, hűvös bézs árnyalataiban játszik. A hajuk a sötét hamvasszőkétől a hamvas barnáig terjed, de a hamvas ősz szín is nekik áll jól. Vöröses árnyalat viszont egyáltalán nincs a hajukban. A szemük általában szürkéskék vagy szürkészöld, mindenképp van a színében egy kis hidegség. Ebbe a színtípusba tartozik például Paulina Porizkova, Sharon Stone vagy Palvin Barbara.

hidegnyar.jpg

A hideg nyár (nyár-tél) színtípus legjobb színei

A hideg nyár (nyár-tél) színtípus a nyár visszafogott tört árnyalatai mellett egy kis élénkséget is megengedhet magának. Persze túlzásba vinni ezt sem érdemes, a túl élénk színek ugyanis nem állnak jól neki, de a világos, hideg és mérsékelten élénk színek nagyon is. A meleg színek viszont egyáltalán nem az övéi. Míg a másik két nyár típus belemehet egy hajszálnyit melegebb árnyalatba, a hideg nyár (nyár-tél) színtpus színei egyértelműen hidegek. A téli palettáról egy-két világos lilát, rózsaszínt érdemes kölcsön venni. A sötét színeket, a kifejezetten erős, nagyon élénk árnyalatokat, és a meleg színeket viszont érdemes elkerülniük az ebbe a színtípusba tartozóknak.

A túl sötét színeket hajszín terén is érdemes kerülni, de a másik két nyár típusnál kicsivel sötétebb, hamvas barna is lehet a hideg nyár (nyár-tél) színtípushoz tartozók haja. A szőke árnyalatok közül is a hamvasak, kifejezetten hidegek állnak jól neki. Vöröses árnyalatot viszont egyáltalán nem találunk a hajszínében, az extrém árnyalatok közül is legfeljebb a világos, levendulás színek állnak jól neki.

Ami a sminkszíneket illeti, a hideg nyár (nyár-tél) színtípus itt is kicsivel több élénkséget vállalhat be, mint a többi nyár típus. Persze túlzásba nem szabad vinni, mert természetellenes, bohócos lesz az összhatás, és a meleg színeket, például a bronzosítót is kerülni kell. A szemfestésnél nagyon jók lehetnek a hűvös kék és zöld árnyalatok, de a szürkék és a hűvös barnásszürkék is beválnak. A szemkontúr is inkább ezekből a színekből kerüljön ki, ne legyen fekete, vagy meleg barna. A rúzs a világos málnapirostól a halvány, hűvös rózsásig terjedő palettába illeszkedjen, és az arcpír is világos, hűvös rózsaszín legyen. A korall sajnos nem a hűvös nyár (nyár-tél) színtípus világa.

06_cool_summer_nyar_tel.jpg

A hideg nyár (nyár-tél) színtípus stílusa

A nyár klasszikus, visszafogott, időtlen stílusát a tél drámai behatása egészíti ki. A vagányabb hatást többek közt a farmerrel lehet elérni, ami egyébként épp ennek a színtípusnak áll a legjobban (feltéve, hogy nem túl sötét az árnyalata). De ha inkább egy kis romantikát, vagy természetességet szeretnél belevinni az öltözködésedbe, ennek sincs akadálya – a saját palettádon belül, megfelelően átgondolt választással megoldható, ha épp ezt szeretnéd közvetíteni a világ felé.

Van kérdésed, gondolatod ezzel kapcsolatban? Gyere, beszélgessünk az Élet színesben Facebok-oldalán!

Legyen színes napod!

Judit

 

Fotók:Judit

süti beállítások módosítása