Lélek, stílus, színek: harmóniában kívül-belül

Élet színesben

Élet színesben

Bájos, hűvös pasztellek: a világos nyár (nyár-tavasz) színtípus

2020. május 14. - CsJudit07

A hűvös, tört színekkel barátságban levő nyár típus legszebb világos és hűvös árnyalatait a világos nyár (nyár-tavasz) típus  ruhatárában a melegebb, világos tavaszi színek lágyítják tovább. Így e színtípus palettája világos, üde, közepesen hűvös, pasztelles, és finoman visszafogott.

vilagosnyar02.jpg

Ezt látja a tükörben a világos nyár (nyár-tavasz) színtípus

Magyarországon viszonylag gyakori a hideg (vagyis a nyár és a tél) típus, így a világos nyár (nyár-tavasz) színtípus is. A kissé skandinávos megjelenésű világos nyarak bőre hideg árnyalatú bézs, vagy világos, rózsás tónusú, könnyen leég, és nagyon nehezen barnul. Világos hamvasszőke vagy hamvas középszőke hajukhoz szintén hűvös árnyalatú, például halvány szürkéskék, szürkészöld szem társul. Összességében kissé „jégkirálynős” a megjelenésük, nem véletlen, hogy a világos nyár (nyár-tavasz) színtípus legismertebb képviselője Gwyneth Paltrow. Ebbe a színtípusba tartozik Michelle Pfeiffer és Cate Blanchett is (őt egyébként pont a tavasz „beütés” miatt nagyon gyakran sminkelik a valós színeinél melegebb, tavasziasabb árnyalatúra).

vilagos-nyar-nyar-taasz.jpg

A világos nyár (nyár-tavasz) színtípus legjobb színei

A nyár típusok palettái közül a világos nyár (nyár-tavasz) nyerte meg a legvilágosabbat. Legszebb színei kicsit törtek, pasztellesek, de mindenképpen világosak és hideg árnylatúak. Néhány türkiz és rózsaszín árnyalatot a tavaszi palettáról is kölcsönvehet, de ezek közül is a hűvösebb tónusokat érdemes választania. Ami biztosan rosszul áll neki, az a fekete, a sötétbarna, és más hasonlóan sötét színek, a nagyon élénk, valamint a meleg árnyalatok.

Ami a hajszíneket illeti, a világos nyaraknak érdemes kihasználni a természetes szőkeségük adta „skandináv” hatást. Nagyon jól illik hozzájuk a hamvas szőke tónus, esetleg a hamvas melír, ha pedig picivel sötétebbre vágynak, akkor a világos, hamvas barnás melírozás. Sajnos a nagyon sötét hajszínekről és a meleg, aranyos- vörös árnyalatokról le kell mondaniuk, természetes, világos és hideg árnyalataik mellett nagyon idegenül hatnak.

A sminkszínek terén is a világos, hűvös, pasztelles árnyalatok valók nekik. A fekete szemceruza és szemhéjtus nagyon keményíti finom vonásaikat, így inkább szürkét, vagy valamilyen pasztellszínt válasszanak helyette. A bronzosító sem a barátjuk, inkább hűvös, rózsás arcpírt válasszanak helyette.

A világos nyár (nyár tavasz) színtípus stílusa

A klasszikus felfogás szerint a világos nyarak a nyár időtlen eleganciáját egyesítik a tavasz típusúak romantikus stílusával. A színeikből nagyon nehéz igazán vad összhatást kihozni, de ha a belsőd mégis színesen törne ki a színeid adta visszafogottságból, akkor érdemes kísérletezni, ugyanúgy, mint akkor, ha egy kis „natúrságot” szeretnél belevinni a megjelenésedbe. Először mindig azt gondold át, mit akarsz elmondani magadról, és ehhez válassz ruhát azok közül, amelyek a legjobban állnak.

004_light_summer_pastels.jpg

Van kérdésed, gondolatod ezzel kapcsolatban? Gyere, beszélgessünk az Élet színesben Facebok-oldalán!

Legyen színes napod!

Judit

 

Fotók: Pixabay.com,, Judit

süti beállítások módosítása