Lélek, stílus, színek: harmóniában kívül-belül

Élet színesben

Élet színesben

Őszi alapszett Tavasz típusokra hangolva

2021. október 20. - CsJudit07

A múltkori őszi alapszett visszatér, ezúttal a Tavasz színtípusok színeire alakítva. A farmer és a bézs blúz, mint alapdarab szinte mindenki ruhatárában ott van, de valljuk be, nem igazán extra történet. Hogy lehet ebből színtípusra szabott, figyelemre méltó outfit? Ezúttal a Tavasz típusok példáján mutatom meg mindezt. De a Nyár és a Tél típusok se aggódjanak, hamarosan ők is kapnak saját szetteket!

autumn_spring.jpg

A Tavasz színtípus színei világosak, melegek és telítettek. A paletta legvilágosabb színeit a Világos Tavasz, a legmelegebbeket a Meleg Tavasz, míg a legélénkebbeket az Élénk Tavasz típus mondhatja magáénak. Ennek szellemében turbóztam fel az átlagos alapszettet úgy. hogy mindegyik Tavasz típus a lehető legelőnyösebb színekben tündökölhessen. Szóval farmeros-blúzos Tavasz lányok, őszre fel!

Világos Tavasz: finom árnyalatokkal

autumn_outfit_light_spring.jpgA Világos Tavasz típust Tavasz-Nyár típusnak is szokták hívni, nem véletlenül. A Tavasz tíípus meleg, telített és világos színeit ugyanis átszövik a nyár kicsit hűvösebb, ám hangsúlyozottan világos árnyalatai. A kardigán színe ennek megfelelően a Tavasz és a Nyár határán álló világos türkiz árnyalat, világoszöld zsebekkel, amelyek még inkább a meleg tartomány felé fordítják az összképet. Ugyancsak a tavaszi színeket idézi a türkiz nyaklánc, és meleg árnyalatú az arany fülbevaló is. A csizma színe a farmer kékjéhez, a táskáé a blúz bézs árnyalatához illeszkedik.

A Világos Tavasz (Tavasz-Nyár típusról itt tudhatsz meg többet.

Meleg Tavasz: nyárias narancsban

autumn_outfit_warm_spring.jpgA Meleg Tavasz, azaz A Tavasz-Ősz árnyalat színei a legmelegebbek a tavaszí színek közül, ezért itt egy kimondottan meleg narancssárgával játszottam el. Ez az árnyalat köszön vissza a kardigánon, a cipőn, a táskán és a fülbevalón is, hangsúlyosan meleggé változtatva az összhatást.

A Meleg Tavasz (Tavasz-Ősz) színtípusról itt írtam bővebben.

Élénk Tavasz: tűnj ki bátran!

autumn_outfit_bright_spring.jpgAz Élénk Tavasz, más néven Tavasz-Tél típusoknak gyakran szokniuk kell, hogy a tényleg "szemkiütős" árnyalatokat is gond nélkül felvehetik. Ebben a szettben a kék és a zöld egymásra hatásával játszottam el, ami egy kifejezetten ütős, feltűnő párosítás. A blézer színét máris kikiáltották a szezon legmenőbbjének, és ez köszön vissza a cipőn és a táskán is. Az ékszerek viszont a farmer kékjéből visznek bele még egy kicsit az outfitbe.

Az Élénk Tavasz (Tavasz-Tél) típusról itt írtam.

Van kérdésed, gondolatod ezzel kapcsolatban? Gyere, beszélgessünk az Élet színesben Facebook-oldalán!

Éljen az önazonos stílus!

Judit

 

Fotó: Pixabay.com, kollázsok: Fashmates.com

süti beállítások módosítása