Lélek, stílus, színek: harmóniában kívül-belül

Élet színesben

Élet színesben

Intenzív és titokzatos: a sötét tél (tél-ősz) évszaktípus

2021. február 10. - CsJudit07

A sötét tél (tél-ősz) színtípus sötét, hideg, markáns színeit az ősz meleg, formális tónusai árnyalják. Az eredmény kifejezetten ünnepélyes, titokzatos, hűvös és gazdag.

sotet_tel.jpg

Ezt látja a sötét tél (tél-ősz) színtípus a tükörben

A barna haj és a barna szem miatt sok sötét tél évszaktípusú ember gondolja magát ősz típusnak, pedig nem igazán állnak jól nekik a kifejezetten meleg tónusok, miközben a fekete nagyon is jó nekik az arcuk közvetlen közelében. A sötét tél (tél-ősz) típus képviselőinek színei kifejezetten kontrasztosak. A hajuk közép- vagy sötétbarna – általában hamvas, de még némi hűvös, padlizsán-vöröses árnyalat is előfordulhat benne. Az igazi, fekete haj is gyakori körükben, és a többi tél típushoz hasonlóan szépen, ezüstösen őszülnek. A szemük a legtöbbször sötét, hűvös zöld vagy hűvös barna, fekete árnyalatú, de kék szeműek is vannak közöttük. A bőrük hűvös, neutrális vagy sötétebb bézs, esetleg olíva árnyalatú, de a fekete bőrűek közül is sokan ebbe a színtípusba tartoznak. A celebek közül a sötét tél (tél-ősz) színtípus képviselője például Salma Hayek vagy Monica Bellucci.

sotet-tel-tel-osz.jpg

A sötét tél (tél-ősz) színtípus legjobb színei

Bár a sötét tél (tél-ősz) színtípus képviselői sokszor panaszkodnak arra, hogy a sötét és ünnepélyes színek öregítenek, a világosabb színtípusok képviselői gyakran irigylik őket a dívás, drámai árnyalatokért. A legjobb színeik sötétek, hűvösek és mélyek, remekül tudják viselni a lila mély árnyalatait, a hűvösebb, sötét bordókat és kékeket. A világos, pasztelles finomságok viszont nagyon ellentétesek a természetes árnyalataikkal, a púderrózsaszín és a bézs nem az ő világuk.

Ők azok, akiknek tényleg csak akkor áll jól a világos haj, ha teljesen megőszültek – akkor viszont nagyon menők talpig ezüstben. Addig viszont érdemesebb a sötét árnyalatok közül válogatniuk a fodrásznál, cserébe a barnába és a feketébe be lehet csempészni egy pici, hűvösebb, padlizsános, lilás-vöröses árnyalatot. A szőke, különösen az aranyló szőke viszont nagyon idegenül hat rajtuk.

Sminkszíneik is hidegek és sötétek: a szemre a lilától a hidegebb zöldekig bármilyen árnyalat kerülhet, ha nem kalandoznak el a meleg tónusok felé. A fekete szemceruza, szemhéjtus és szempillaspirál remekül áll nekik. A rúzsuk is hideg árnyalatú legyen, a bronzos színeket, és a bronzpúdert viszont jó, ha elfelejtik.

12dark_deep_winter_tel_osz.jpg

 A sötét tél (tél-ősz) színtípus stílusa

A sötét tél (tél-ősz) típus egyszerre drámai és természetes, stílusában is ünnepélyes és mély. Ha viszont megfelelő önismerettel állítja össze a ruhatárát, a könnyed, finom, romantikus stílusoknak is teret engedhet benne.

Van kérdésed, gondolatod ezzel kapcsolatban? Gyere, beszélgessünk az Élet színesben Facebok-oldalán!

Legyen színes napod!

Judit

 

Fotók: Pinterest.com, Judit

süti beállítások módosítása