Lélek, stílus, színek: harmóniában kívül-belül

Élet színesben

Élet színesben

Ragyogó színek minden mennyiségben: az élénk tél (tél-tavasz) színtípus

2020. december 16. - CsJudit07

A tél típusokra általában jellemző, hogy természetes színeik kontrasztosak, látványosak, élénkek. A nekik legjobban álló színekre is az élénkség, és egy bizonyos drámaiság jellemző – már csak azért is, mert szinte egyedül a tél színtípusnak áll igazán jól a fekete. Az élénk tél (tél-tavasz) típusúak hideg, élénk és tiszta színeit a tavasz melegsége lágyítja, frissíti. Az eredmény vibrálóan vagány lesz.

elenktel.jpg

Ilyen az élénk tél (tél-tavasz) színtípus külseje

A tél típusúakra általában az erőteljes kontrasztok jellemzőek. Az élénk tél (tél-tavasz) színtípus haja általában sötét, közép-vagy sötétbarna, esetleg fekete. Hamvas, ezüstös, kékes fény is előfordulhat, sőt, a nagyon világos, hamvas platinaszőke is megjelenhet, bár ez meglehetősen ritka. Az arcbőrük általában világos, hideg, porcelános vagy rózsás árnyalatú, esetleg olívás tónusú. A szemük általában kék, zöld vagy mogyoróbarna – mindenképpen ragyogó és kontrasztos. Az élénk tél (tél-tavasz) színtípus híres képviselői például Courteney Cox vagy Megan Fox.

teltavasz.jpg

Az élénk tél (tél-tavasz) színtípus legjobb színei

Ennek a színtípusnak a hideg, élénk, és közepesen sötét árnyalatok állnak jól – a tavaszi hatás világosít egy keveset a színeiken, nem kell tehát a sötétekhez ragaszkodniuk, ugyanakkor a meleg színek irányába sem szabad túlzottan elmenniük. Az élénk tavaszi palettáról legfeljebb egy-két türkizes vagy sárga árnyalatot vehetnek át. A kimondottan meleg színeket, például a narancsokat, és a világos pasztelleket érdemes viszont kerülniük, ezek furcsák, disszonánsak a természetes hideg színeik mellett, ahogy a sötétbarna is.

Hajszínben általában a sötét, a barnától a feketéig terjedő hajszínek állnak nekik igazán jól. Ha viszont profi a fodrász, akár egy hideg platinaszőkével is látványos eredményt tud elérni, ehhez viszont el kell találni a megfelelő árnyalatot. A természetes őszülés azonban általában jól áll a tél-tavaszoknak.

A smink terén is kihasználhatják, hogy nagyon jól állnak nekik az élénk színek. Ha mégis semleges színekkel szeretnének sminkelni, a jeges, csillogó szemhéjporokat hívhatják segítségül. Ők azok, akiknek igazán jól megy a természetes színeikhez a fekete szemkontúr és szempillaspirál is. De nagyon élénk, színes szemsminket is készíthetnek. Rúzsból az élénk rózsaszíntől a fuksziáig terjedő paletta az övék, de az igazi vörös rúzs is nagyon jó nekik. A bronzos árnyalatokat és a bronzpúdert viszont érdemes elkerülniük, nagyon természetellenes hatást kelt rajtuk – már csak azért is, mert általában nem bronzosan, inkább olívásan barnulnak le.

10bright_winter_tel_tavasz.jpg

Az élénk tél (tél-tavasz) stílusa

Az élénk tél (tél-tavasz) színtípus esetében a tél jellemzően drámai stílusát a tavasz romantikája oldja. Az élénk telek már csak élénk, minden szemet magukra vonzó színeiknek köszönhetően is sokszor szeretnek vagányan, feltűnően öltözködni. Ám ha te ennél introvertáltabb vagy, és valami klasszikusra, visszafogottabbra vágysz, érdemes megnézni, hogyan lehet ezt kihozni azokból a színekből, amelyek neked a legjobbak. Hidd el, nem lehetetlen! Érdekel? Írj a zoldsalata@gmail.com címre!

Van kérdésed, gondolatod ezzel kapcsolatban? Gyere, beszélgessünk az Élet színesben Facebok-oldalán!

Legyen színes napod!

Judit

 

Fotók: Pixabay.com, Judit

süti beállítások módosítása