Életszínező blog

Élet színesben

De mégis, mit csinál egy coach?

2017. április 18. - CsJudit07

Amikor a coachingról esik azó, hamar kiderül, hogy szinte mindenkinek más elképzelései vannak erről a műfajról. És persze ilyenkor szoktak előkerülni azok a sztereotípiák is, miszerint “manapság már mindenki coach”, meg a “beszélgess inkább egy barátoddal”, és ennek folyományaként a “kifordult a világ, száz éve még senkinek nem volt szüksége ilyesmire”. Ha viszont valaki kipróbálja a coachingot, hirtelen rádöbben, hogy ez a látszólagos “semmiség” nagyon is komoly eredményeket hozhat.

Tovább

Az életed színesben

Ahogy bent, úgy kint

Ahogy bent, úgy kint, ahogy kint úgy bent - tartják. És valóban: ha belegondolsz, ami a lelkedben van, az jócskán tükröződik a külsődön is: ha rossz a kedved, azt bizony könnyű észrevenni a testtartásodon, a ruhádon (öltöztél már szürkének és láthatatlannak csak azért, mert nem volt kedved kitűnni?), az arcodon. Ha viszont belülről ragyogsz, az kívül is ragyogtat.

szinestextil.jpg

Ám az út fordítva, kívülről befelé is járható. Tapasztaltad már, hogy ha van merszed egyedinek lenni az öltözködésben, ismered a legjobb színeidet, azokat a szabásvonalakat, amelyek tökéletesnek láttatják az alakodat, ez egyfajta belső magabiztosságot is ad? És ettől rögtön egyszerűbb lesz minden, eltűnik a szorongások, rossz érzések jó része, egyre inkább érzed, ki vagy, és milyen helyet foglalsz el a világban?

ruhak.jpg

Én eredetileg újságíróként, életmód-cikkek szerzőjeként tapasztaltam meg mindezt. Aztán megérkezett az életembe a life coaching, mint nagy szerelem, majd pedig szín- és stílustanácsadói végzettséget is szereztem. Ezen a blogon pedig erről, a "kint" és a "bent" közötti harmóniáról, a lélekről, a stílusról, a színekről fogok írni nektek. Hogy az életetek mindig ezer színben tündököljön.

Színes napot!

Judit