Lélek, stílus, színek: harmóniában kívül-belül

Élet színesben

Élet színesben

Neked jól áll a Very Peri?

2022. január 11. - CsJudit07

A Very Peri nem más,mint a 2022-as évnek a Pantone Institute által választott színe. Egy teljesen új árnyalat, amelyben a hűséget és stabilitást sugárzó kék a vörös dinamizmusával egyesül. Egyfelől vidám árnyalat, másfelől pedig azt mutatja, hogy a világunk épp átalakulóban van, amelyből valami egészen újat kell kihoznunk.

veryperi_03.jpg

Eddig az elmélet, de hogy viszonyul ez az öltözködésünkhöz? Máris megmutatom, de előbb még gyorsan elmondom, amit egyébként már egész biztosan hallhattál tőlem: a divatban nem a kötelezőtől a tilosig mozgunk. Mondjuk az élet más területein sem ennek a tengelynek kellene lenni az egyetlen igazodási pontnak, de ez most mellékszál. A lényeg az, hogy nézd meg, szeretnéd-e egyáltalán viselni ezt, vagy bármelyik másik árnyalatot. Beleillik-e az önazonosságodba, szereted-e, vagy legalább hajlandó vagy-e kísérletezni vele. Utána jöhet a színtípus, és az a kérdés, hogy hogy hat egymás mellett a Very Peri és a te természetes színeid. És akkor most lássuk, hogyan érdemes viselniük ezt a színt az egyes színtípusoknak.

Hideg színtípusok: nyár és tél

A Very Peri a Nyár típusok számára valódi főnyeremény. Hideg, világos és tört. vagyis minden, ami nekik kell. A Világos Nyaraknak úgy tökéletes, ahogy van, de a másik két nyár típus sem tud vele nagyot tévedni.

 

A Lágy Nyár típusok tovább finomíthatják az összképet, ha az eredeti Very Peri árnyalatot egy kicsit füstösebb tónusú halványlilára cserélik, a Hideg Nyarak pedig elmehetnek kicsit élénkebb, feltűnőbb árnyalat irányába is.

 

 

A Tél típusok is simán viselhetik ezt a színt. Ha úgy érzed, hogy neked ez az árnyalat túl halvány, akkor az a fő csapásirány, hogy élénkebb, feltűnőbb árnyalattal váltsd fel a Very Peri halványságát. Ha pedig ragaszkodsz az eredeti árnyalathoz, akkor a legjobb, ha a saját színtípusukhoz illő élénk, feltűnő árnyalatokkal párosítod, hogy kicsit felturbózd az élénkségét.

 

 

Meleg színtípusok: Tavasz és Ősz

Az alapvetően meleg színtípusok már kicsit komolyabb gondban vannak egy ilyen kimondottan hideg, halvány árnyalattal, mint a Very Peri. Az őszöknek ugyan van néhány korrekt lila árnyalata, de az inkább padlizsános, mint pasztell liláskék. A tavaszoknak meg alapból nagyon kreatívnak kell lenni a lilával, kevés árnyalat áll nekik belőle jól, és az is messze van a tökéletestől. Ha e színtípusok közül tartozol valamelyikbe, akkor az egyik verzió az, hogy minél messzebb viseled az arcodtól ezt az árnyalatot, vagy inkább egy kiegészítőt választasz ebben az árnyalatban. Egy Very Peri színű nadrág vagy táska nem zavar be az összképbe, cserébe viszont egészen vad color blockingra is van lehetőséged.

 

Az a trükk is játszik, amelyet egy korábbi cikkemben mutattam a színtípusunkhoz kevésbé illő ruhákkal. Egyszerűen vegyél fel hozzá egy színhelyes blézert, kardigánt, kimonót, és máris megtörik a nem színhelyes árnyalat hatása. Erre is mutatok egy-egy variációt, Tavasz, illetve Ősz típusokra hangolva.

 

 

További inspirációt a Zöldsaláta blogon találhatsz a témában.

Van kérdésed, gondolatod ezzel kapcsolatban? Gyere, beszélgessünk az Élet színesben Facebook-oldalán!

Éljen az önazonos stílus!

Judit

 

süti beállítások módosítása