Lélek, stílus, színek: harmóniában kívül-belül

Élet színesben

Élet színesben

Mire jó a színtanácsadás, és miért van neked is szükséged rá?

2020. január 29. - CsJudit07

„A mai világban már mindenre van tanácsadó! Minek ez az egész, hiszen ismerem magam, tudom mi áll jól!” Ha ilyen gondolataid vannak a színtanácsadással kapcsolatban, vagy gondolkodsz rajta, de valaki ezzel akar lebeszélni, akkor jó, ha tudod, mire jó, és miért gazdaságos befektetés a színtanácsadás.

szintanacsadas01.jpg

Tovább

3+1 minta, ami idén tavasszal tarolni fog

Január vége felé járunk, vagyis naptár szerint lassan a tél kétharmadánál. A divathetek kollekciói viszont már a tavaszt és a nyarat idézik, így hideg ide vagy oda, egy kicsit mi is elkalandozhatunk a melegebb napok felé. Ezúttal nézzük a mintákat - ez a 3 (plusz egy) igazi ász lesz idén tavasszal, Vagyis lehet elkezdeni feltúrni a szekrényt a hasonló darabokért, ha pedig nagyon nem találsz semmit, akkor levadászni egy-két új, abszolút divatos cuccot (persze csak ésszel és megfontoltan, nem kell az egész téli leárazást hazavinned!)

Tovább

2020 színe: mit jelképez a klasszikus kék?

 

A Pantone Color Institute 2020-ban a Classic Blue, azaz a Klasszikus kék árnyalatot választotta az év színéül. Azon túl, hogy az év színe (sőt, színei, mert a fő szín mellé ilyenkor számos más divatszínt is választ az intézet) nagy hatással van a divatra, a lakberendezésre, komolyabb jelentéssel is bír. Egyfajta színes üzenet a világnak a helyzetünkről, a feladatainkról, a világ helyzetéről.

Tovább

Lélek és stílus – hogy jönnek ezek egymáshoz?

Lélek és stílus – belső és külső szépség.Hogy függ össze a kettő? Úgy, ahogy a sztereotípiák és a népmesék diktálják, vagy egy kicsit másképp?

Az a helyzet, hogy a szépséggel, a „külsőségekkel” valahogy még mindig furán van a világ. Miközben szerencsére egyre inkább evidencia, hogy a külső és belső világunk nem szeparálható el egymástól, a szépség témájában a legtöbbünket még mindig különös, akár több generációs gátlások működtetnek.

Tovább
süti beállítások módosítása