Lélek, stílus, színek: harmóniában kívül-belül

Élet színesben

Élet színesben

(Hogyan) legyen divatos a gyerek?

2020. május 21. - CsJudit07

A gyereknap közeledtével itt az ideje, hogy a gyerek és a divat viszonyáról is beszélgessünk. Divat és gyerek - ez valahol egy örök paradoxon. Hiszen egyrészt nincs olyan anyuka, akinek a fejében ne fordulna meg a gondolat, hogy csupa trendibe, menőbe csomagolja a kis cukit. És hát ugye, mennyire aranyos a fodros pici lány, az inges-nyakkendős mini üzletember... Másrészt viszont a gyerek, legalábbis onnantól, hogy önálló helyváltoztatásra képes, egy perc alatt tépi le a fodrokat és koszolja össze a hófehéret. És ez így van rendjén, a gyerek azért gyerek, hogy mozogjon, sarazzon, koszoljon, felfedezzen, nem azért, hogy nyugodtan üljön a szép ruhában.

gyerekek02.jpg

Őszintén szólva én ezért nem igazán támogatom a nagyon drága, nagyon trendi gyerekruházkodást. Mert persze, cuki a kis királylány vagy a mini menedzser, de ha a ruha szabja meg a mozgásteret, vagyis szegénynek illedelmesen kell üldögélnie, nehogy összekoszolja a csinit és trendit, akkor tényleg megette a fene az egészet. Vagyis a jó gyerekruha szerintem az, amelyik jól néz ki, de kényelmes, nem gátolja a viselőjét a mozgásban - ennek egyenes következményeként pedig a mosást is bírja. Ez alól egyetlen kivétel van: ha a gyerek maga akar habos-babos királylánynak öltözni. Márpedig azt még fiús anyukaként is tudom, hogy minden kislánynak vannak ilyen korszakai: Ehhez hoztam most egy kis inspirációt a nagyvilágból, és az itthoni vállalkozók szuperkényelmes, csinos, elérhető termékei formájában.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

fashionable kids (@fashionablekids876) által megosztott bejegyzés,

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Blauw (@blauwlifestyle) által megosztott bejegyzés,

Pörgős szoknya egy kis csavarral

Bár a játszótérre sokkal kényelmesebb nadrágot hordani, ritka az a kislány, akit ne fűzne valami meghatározhatatlan rajongás a pörgős szoknyákhoz. De ha már szoknya, akkor legyen benne egy kis vagányság, csibészség, extra csavar.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

EIDA BABY (@eidababy) által megosztott bejegyzés,

 

A tüllszoknya szintén rejtélyes vonzalmat képes kiváltani csaknem mindegyik kislányból (és sok anyukából is). Tulajdonképpen teljesen érthető, hiszen tegye fel a kezét, aki egyszer sem akart balerina, vagy legalábbis szolid hercegnő lenni, egy ilyen darabban pedig mindkettő simán megy. Szerintem néha felnőttként is megvan a létjogosultsága, hogy ilyet viseljünk. Különösen akkor, ha van mellettünk egy kislány, passzoló outfitben. Szóval a kényelem melletti voksom ide vagy ida, ahogy fentebb is utaltam rá, ez az a helyzet, amikor amellett vagyok, hogy ha a lánygyermek tüllbe akar menni az oviba, akkor hadd menjen, a farmer meg ott van másnapra (Ez a darab a tullszoknya,hu oldalról származik - ezen az oldalon ráadásul nemcsak a kislányok, hanem az anyukák is találnak maguknak divatos ruhákat, nem csak a tüllszoknya műfajában.)

tullszoknya.jpg

Farmer minden alkalomra

Én meglehetősen nagy farmer-rajongó vagyok, felnőttként is ezt tartom az egyik legkényelmesebb viseletnek. Ráadásul, bár van olyan alkalom és hely, ahová nem vesszük fel, a hétköznapi szituációk legtöbbjéhez hozzá lehet passzintani kiegészítőkkel, megfelelő felsővel, kabáttal, cipővel. A lányok sem akarnak mindig szoknyában járni, a fiúgyerekek esetében pedig tényleg csak a nagyon ünnepi alkalmak számítanak kivételnek, amikor nem lehet farmert hordani, a legtöbb helyzetben megállja a helyét ez a kényelmes ruhadarab. Legfeljebb, ha a hétköznapinál kicsit elegánsabbnak kell lenni, akkor felvesznek hozzá egy galléros pólót vagy egy fehér inget.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Marina Morena Jeans (@marinamorenajeans) által megosztott bejegyzés,

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Parizi Jeans (@parizijeans) által megosztott bejegyzés,

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Blauw (@blauwlifestyle) által megosztott bejegyzés,

 

És persze a farmer még a legkisebbek esetében is jó opció lehet, feltéve, hogy maga az anyag elég puha.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

fashionable kids (@fashionablekids876) által megosztott bejegyzés,

 

De miben aludjon?

Az alvás megint külön trükköket igényel, mert a gyerek simán képes egyetlen fordulással ledobni magáról a leggondosabban ráhajtogatott takarót is. A hálózsák viszont némelyik ficergőből kábé azonnal képes hisztit kiváltani, mivel korlátozza a mozgást, nem lehet kidugni belőle a lábat, arról nem is beszélve, milyen bajos, ha a már szobatiszta gyerkóc éjjel  szeretne kijutni a vécére. (Azt is elárulom, hogy már rég nem vagyok gyerek, de én sem bírok,, a mai napig sem hálózsákban aludni - a kempinges verzióban sem, szóval abszolút meg tudom érteni a kicsiket ebben az ügyben.)

De akkor mi a megfejtés? Logikusan hangzik, hogy az a hálózsák, amelyikből ki lehet dugni a lábat, ha túl meleg van, és akár el is lehet totyogni benne a vécéig. A Cseppke kínálatában többfélét is találtok.

cseppke_tipego01.jpg

 

Kúszni, mászni, gyalogolni

A legkisebbek hétköznapi ruháinál pedig fokozottan az a szempont, hogy könnyedén lehessen benne kúszni, mászni, és a pelenkázás se legyen szenvedős, hosszú művelet, amikor szükség van rá. Vagyis felé- és lekapható kis nadrágból jó, ha több darab is van otthon - bodyval, pólóval egyaránt fel lehet venni, puha, kényelmes, otthonra és a játszótérre is remek. A fotón a MamaBe modellje.

mamabe_nacik.jpg

Az első lépéseiket tevő piciknél pedig azonnal felmerül az első cipők kérdése is. Ma már sokan esküsznek a puha talpú baba mokaszinokra. A Tender Toes baba mokaszinok esetében a környezetvédelem is fontos szempont. Mind a baba mokaszinok, mind a gyártó felnőtt cipői az ananászlevél-rostból előállított, környezetbarát és vegán Piñatex® alapanyagból készülnek.

tendertoes02.jpg

Van kérdésed, gondolatod ezzel kapcsolatban? Gyere, beszélgessünk az Élet színesben Facebok-oldalán!

Legyen színes napod!

Judit

 

Fotók: Pixabay.com,, Instagram.com

 

süti beállítások módosítása